Wpis z mikrobloga

Co was powstrzymuje żeby wejść do sklepu przystawić gnata i skraść pieniądze?

@korporacion: Zwyczajny ludzki odruch. Nie robię nikomu krzywdy, bo sam nie chciałbym, żeby mi ktoś robił krzywdę. To naprawdę proste.

Każdy człowiek żeby nie grzeszyć potrzebuje konsekwencji.

@korporacion: I tylko to cię powstrzymuje przed byciem złym człowiekiem? Przerażające, że gdyby okazało się, że jednak nic więcej nie ma, to nie miałbyś oporów wchodzić do sklepów, przystawiać
  • Odpowiedz
@korporacion: Mi nikt nie musi wpajać zasad moralnych i grozić piekiełkiem, bo tak się akurat złożyło, że mam sumienie i potrafię kochać. Jak większość ateistów. Jebnij się w łeb i przestań słuchać tego, co opowiada KK o ateistach, to oczywiste, że nie będą nas lubić, bo kto zapłaci za chrzest, komunię, bierzmowanie, ślub i pogrzeb. Każda jedna duszyczka to kupa pieniędzy.
  • Odpowiedz
@korporacion ten post jest ostatecznym dowodem na to, że katolicy to banda szkodliwych debili których należy eksterminowac. Na świecie będzie panował ciemnogrod dopóki ostatnia cegła z ostatniego kościoła nie spadnie na głowę ostatniego kapłana.
  • Odpowiedz
@korporacion: jeżeli nie okradasz i nie zabijasz ludzi tylko dlatego ze boisz się piekła a nie dlatego ze samemu uważasz to za niemoralne to znaczy ze to ty katolu jesteś p-----m bez żadnych wartości. Nikt tak nie zaora katoli jak oni sami xD
  • Odpowiedz