Wpis z mikrobloga

@korporacion

Dla mnie to człowiek bez jakichkolwiek wewnętrznych wartości

Bo trzeba robić loda panom w sukienkach aby były wartości xD

no bo jakie można mieć wartości kiedy żyje się w świecie w którym absolutnie wszystko jest
  • Odpowiedz
@korporacion:

My chrześcijanie boimy się piekła i to jest normalne. Żyjemy w zgodzie z dekalogiem bo boimy się konsekwencji.

Bodajże w Katechizmie KK jest napisane że katolik powinien czynić dobro z uwagi na miłość bożą, a nie z uwagi na czyhającą karę. Słaby bait 2/10 bo odpisałem
  • Odpowiedz
Co was powstrzymuje żeby wejść do sklepu przystawić gnata i skraść pieniądze?

@korporacion: mam nadzieję, że to zarzutka, ateistę przed takim czynem może powstrzymać no nie wiem, może prawo? Świadomość konsekwencji swoich własnych działań? Rozumiem, że Ciebie magiczna moc ducha świętego powstrzymuje przed takimi działaniami.
  • Odpowiedz
@korporacion: Jak takie rzeczy czytam, to mam ochotę na apostazję. Nie chcę być kojarzony z ludźmi, którzy nie wiedzą, że istnieje moralność i etyka pozareligijna, nie wierzą w zapłodnienie, tylko cuda, a jedyne co ich powstrzymuje przed kradzieżą i morderstwem to religia.
  • Odpowiedz
@korporacion: To bardzo zabawne że rościcie sobie prawo instruowania ludzi jak mają postępować mimo iż fundament moralny ludzi takich jak ty jest oparty o strach przed konsekwencjami i rozliczeniem pośmiertnym, a nie wynikający z własnego wewnętrznego dobra i szacunku do innych...zanim zaczniesz szkalować ateizm następnym razem proponuje chociaż spróbować zrozumieć tą filozofię. Peace Bit@
  • Odpowiedz