Wpis z mikrobloga

Ateista ma wartości takie, jakie uważa za słuszne

@kidi1: Czyli z miejsca odrzuca cały dorobek etyczny czy naukowy ludzkości po to, by samodzielnie odkryć to na nowo. Dalej jest tym samym co katolik wg ateistów, gdzie się wychowałeś taki jesteś. A jak się zbuntowałeś, to dlatego, że jesteś "mądrzejszy" niż otoczenie. Nie twierdzę tu o ateiście ale o myśli, którą wyraziłeś i z którą zgadza się mnóstwo ludzi a która jest
  • Odpowiedz
Pamiętajcie najgorsi są ci co w nic nie wierzą albowiem mają najmniej do stracenia amen.

@korporacion: Najgorsi są ci, którzy potrzebują zakazu od swojego boga, żeby powstrzymać się od zabijania
  • Odpowiedz
@korporacion: wierzę w siebie, oraz uważam, że jestem dobrym i uczciwym człowiekiem jako ateista.

Nie wiem co brałeś kolego ale wiesz co? Nie będę tu pisał o paleniu na stosie. Przykazanie 5 ! NIE ZABIJAJ. Bóg nie pozbawi ciebie wolności albo kary śmierci. Prawo tak. A przypuszczam, że więcej jest chrześcijańskich morderców jak ateistycznych. Także te pierdy sobie wsadź między bajki :)

@wanghoi: prawda i nie prawda. Są
  • Odpowiedz
@korporacion: To, że jestem ateistą nie robi ze mnie potwora. Jestem ateistą i żyję według 10 przykazań (poza pierwszym), które według mnie powinny być UNIWERSALNE DLA KAŻDEGO CZŁOWIEKA. Tyle w temacie
  • Odpowiedz
@korporacion > No bo kim właściwie jest ateista? Dla mnie to człowiek bez jakichkolwiek wewnętrznych wartości.

W tym momencie jako osoba dość wierząca przestałem czytać i chwyciłem się za głowę, gościu, ośmieszasz nas albo jesteś trollem.
  • Odpowiedz
@wanghoi piszesz więc żyjesz.
Musisz sobie uświadomić, że Biblia kreuje naszą cywilizację od prawie 2000 lat - o Pięcioksiągu już nie wspominając.
  • Odpowiedz