Aktywne Wpisy

Alzena +57
Jak mnie to wszystko już #!$%@? to sobie nie wyobrażacie.
Zabierają pół wypłaty na składki a jak człowiek PIERWSZY RAZ W ŻYCIU (po ponad 30 latach życia) potrzebuje skorzystać z zabiegu lub operacji na NFZ to czekaj sobie człowieku 2 lata. Ja #!$%@?. Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak to jest możliwe i jak w ogóle do tego doszło? Do stanu w jakim jest służba zdrowia? I kto konkretnie za to odpowiada?
Zabierają pół wypłaty na składki a jak człowiek PIERWSZY RAZ W ŻYCIU (po ponad 30 latach życia) potrzebuje skorzystać z zabiegu lub operacji na NFZ to czekaj sobie człowieku 2 lata. Ja #!$%@?. Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak to jest możliwe i jak w ogóle do tego doszło? Do stanu w jakim jest służba zdrowia? I kto konkretnie za to odpowiada?

Całość na profilu Cejrowskiego, wkleiłbym link, ale jest za długi, wykop ma jakieś problemy z hiperlinkami
#uk #swiat #medycyna
źródło: comment_Wb6LQkIPEfA8ylHgqkvONi5YFe6C2eon.jpg
Pobierz@Strahl: Przez chwilę byłem przekonany, że piszesz o Cejrowskim ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@shitty_support: Odnosiłęm się do ogółu nie konkretnie tej sytuacji, z drugiej strony rodzice nie sa włascicielami dziecka, no ale sa jego prawnymi opiekunami. Może poprostu prawo niedostatecznie precyzuje o czym rodzice moga decydować.
Wentylowanie kalafiora to skrajnie egoistyczna postawa rodziców, jeśli cokolwiek jeszcze ten organizm odczuwa, jesli nie, to niech go wentylują i
@Strahl: myślałem, że piszesz o Cejrowskim
A to nie jest tak, że dojrzałość rodzica powinna polegać na schowaniu własnych uczuć do kieszeni w imię tego, by nie przedłużać dziecku zbędnych cierpień/przedłużania podstawowych funkcji życiowych "na siłę" bez żadnej nadziei na poprawę?
Sprawa jest na pewno trudna i kontrowersyjna, ale tak to już działa we współczesnych systemach prawnych, że o leczeniu dziecka (albo np. osoby ubezwłasnowolnionej)
Zostań rodzicem, bądź w podobnej sytuacji co ci rodzice z UK - jestem bardzo ciekaw jak Ty jak i inne "mądre" głowy z tego wpisu by się zachowały, bardzo wygodnie jest się wymądrzać nie będąc
Nudny jesteś. Ostatni raz jak sprawdzałem miłościwie nam panujący nie wprowadzili (jeszcze?) obowiązku rozpłodowego. Poza tym co to za argument w ogóle? "Dostań raka, to będziesz mógł krytykować wlewy z lewoskrętnej witaminy C".
@enforcer: sama prawda.
(-‸ლ)
- jest bardzo możliwe, że dziecko cierpi
- dziecko nie wróci do zdrowia bez radykalnie futurystycznych rozwiązań
Skoro roboty/androidy to ogarniają, to podejrzewam,
@Strahl: no popatrz, te "zwłoki", jak to niezgrabnie ująłeś, potrafią przeżyć bez aparatury kilkanaście godzin. Cud a może jednak błędna diagnoza brytyjskich konowałów?