Wpis z mikrobloga

mam poważne pytanie, kogo właściwie teraz popiera ta prawdziwa #neuropa ? Nie mówię o trollach z głównej tylko o ludziach o poglądach bardziej lewicowych. Bo PO czy .N robi taką błazenadę że ciężko się z nimi utożsamiać, nadal liczycie na powrót króla z SLD?
#polityka
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lakukaracza_: wsiadasz w auto po pijaku? Możesz, ale licz się z konsekwencjami. Odbywasz stosunek z kobietą, spoko, ale licz się z tym że możesz dać nowe życie które musisz uszanować, jeśli nie jesteś w stanie uszanować nowego życia nie uprawiaj seksu, proste?
  • Odpowiedz
@lakukaracza_: a kim jesteśmy by decydować że danemu zlepkowi komórek pozwolić żyć a innemu nie? Albo szanujemy prawa wszystkich albo niczyje. Jeśli nie wierzyć że człowiek posiada duszę to równie dobrze można by zabić wścibskiego sąsiada bo to tylko zlepek w-----------h komórek, jeśli uważamy że życie to coś więcej to jakim prawem możemy mordować to jeszcze nienarodzone? Żeby nie było jestem agnostykiem, nie wierzę w te wzniosłe słowa o wspaniałomyślnym
  • Odpowiedz
a kim jesteśmy by decydować że danemu zlepkowi komórek pozwolić żyć a innemu nie?

@illustratum: To komara też nie zabijaj.

a jeśli jesteś na tyle tempym człowiekiem że nie potrafisz używać prezerwatyw czy opanować swoje żądze

@illustratum: to nie powinien mieć dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
to nie powinien mieć dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@lakukaracza_: tu się zgadzamy( ͡º ͜ʖ͡º)
Ale jak już się się stało to uważam że powinno pozwolić mu się żyć, to nie jego wina że ma nieodpowiedzialnych rodziców a już na pewno nie powinien za to płacić życiem
  • Odpowiedz
zauwaz, ze ja Tobie nie chce nic ograniczac..

@pk347:

Uzurpujecie sobie prawo do decydowania za innych o ich życiu w bardziej lub mniej bezpośredni sposób, a tego nie sposób zaakceptować komuś takiemu ja
  • Odpowiedz