Wpis z mikrobloga

@milvanb: używam mozzarella di bufala, a jeżeli mam zwykłą to dodaje w połowie pieczenia. Staram się piec jak najkrócej i osiągnąć jak najwyższą temperature
  • Odpowiedz
@Joten: drożdży to ona w sobie faktycznie za dużo to nie ma. W moim osiedlowym sklepie kupuję drożdże na wagę i zawsze na twarzy nowej pracownicy maluje się to WTF gdy proszę o 1 dkg drożdży. No a ja z tego robię minimum 10 plackow
  • Odpowiedz
@ColdTurkey: piekarnik z kamieniem szamotowym i nagrzewam na maxa przez godzinę, (u mnie to 275°C ale kamień nagrzewa się do 310°C) a gdy wkładam do pieca to dodaje jeszcze grill z górną grzałka.

Twój nick mi przypomina bardzo dobra aplikację, z którą jednak nie udało mi się zaprzyjaźnić ;)
  • Odpowiedz
@ColdTurkey: każdy piekarnik jest inny i trzeba eksperymentować, u mnie ten sposób się najlepiej sprawdza.

Aplikacja w zamiarze ma podnosić produktywność przez to że można sobie świadomie zablokować telefon na dany czas, aby nas nie kusił internet, ale Mirko jednak wygrali z aplikacja
  • Odpowiedz