Aktywne Wpisy
wedkarzyk +12
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Chabouté prowadzi nas przez poszczególne odsłony melville’owskiej historii z zachowaniem wszystkich elementów, które wyniosły Moby Dicka do rangi klasyki. Jest tło historyczne, jest symbolika, jest marynistyczny hołd, jest niuansowanie ludzkiej pasji i zaślepienia. Zachowując podział na rozdziały o zróżnicowanej objętości, treści i poetyce, podtrzymuje uwagę czytelnika, a jednocześnie daje potrzebny oddech i to kluczowe wrażenie, że pomiędzy tymi wybranymi partiami opowieści zamknięty jest też czas, obejmujący więcej niż 250 stron komiksu czy przeszło 800 stron powieści. Coś, czego zabrakło, moim zdaniem, w pochodzącej z 1990 r. diametralnie innej, onirycznej graficznie, ale nieporównanie krótszej komiksowej adaptacji Moby Dicka autorstwa Billa Sienkiewicza i Dana Chichestera. Recenzja komiksu Moby Dick
#recenzja #komiks #komiksy #mobydick