Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#programowanie #java #programista15k #pracbaza rekrutacja do amerykańskiej firmy programistycznej, oddział w Polsce, przed rekrutacją powiedziałem że oczekuje kwoty X brutto na umowie o pracę, przeszedłem 2 etapy i dostałem ofertę na kwotę zaproponowaną przeze mnie. teraz z perspektywy myślę, że żądałem trochę za mało - czy w złym tonie będzie renegocjowanie stawki o na przykład 20% więcej? nie podpisaliśmy jeszcze umowy.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pitu120: Zmiana ceny zdaża się podczas lub po rekrutacji na przykład gdybym dowiedział się że oprócz programowania mam jeszcze ogarnąć konfigurację serwerów to będę negocjował więcej pomimo mojej w ciemno rzuconej propozycji na samym początku. Zakres obowiązków bardzo czesto różni się od tego podawanego w ofercie, czasem można wyłapać jaki jest pradziwy zakres obowiązków podczas rozmowy rekrutacyjnej. To wszystko zależy do czego potrzebują programisty. Jeżeli to jest stanowisko juniora to
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jest inna mozliwosc. Powiedz ze po przemysleniu i ogarnieciu zakresu obowiazkow chcesz dodac punkt o mozliwosci renegocjacji stawki (w sensownym terminie) jesli okaza sie zbyt wysokie do tego co zaproponowales. Poniewaz na poczatku rekrutacji nie chcesz przedstawiac postawy roszczeniowej i zalezy Ci na dobrych stosunkach miedzy Toba a nimi.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: I co z tego, ze w zlym tonie? Jak to ma decydowac o tym, ze zostaniesz, to im to powiedz... Mozesz miec lepsze oferty juz i tyle. W takim wypadku wcale nie jest w zlym tonie.

@6a6b6c: i to właśnie jest powód dlaczego wiele osób z poważnych hr myśli o juniorach it jako o najgorszym sorcie...jeszcze nie zatrudniony do 1 pracy a już od kolegów o 15k
  • Odpowiedz