Wpis z mikrobloga

@salvador5000: Ja mam kilku takich znajomych co są za bardzo zaangażowani politycznie, przez co powielają pewne schematy myślenia, brak logiki, agresję, przesadę w osądach oraz fake newsy. Dziwnym trafem wszyscy reprezentują lewą stronę polityki, tą skupioną wokół KODu i Rakłem.
  • Odpowiedz
@salvador5000: Nie mam dla kontrastu ludzi z drugiej strony, ale zakładam, że to przypadek.

Niedawno jednego znajomego usunąłem z FB, bo nie dało się przeglądać wpisów, kiedy 1/5 treści jaka ci się wyświetla to newsy o tym jaki to PiS czy prawica jest zła, gdzie sensowna treść przeplatana jest z fake newsami i rzeczami z kategorii "nie nadaje się". Znajomy, którego nie widziałem od dwóch lat i w sumie wcześniej
  • Odpowiedz
  • 0
@push3k-pro potwierdzam. Zauważyłem to również u co najmniej dwóch moich znajomych. Jeden to bardzo szanować nauczyciel. Bardzo mocno skręcił w lewo. Ja nie mam nic przeciwko pogdladom ale to wklejanie na Facebook fake informacji, zdjęć z dziwnych stron. Ech... Szkoda mi go bo naprawdę fajny gość. I to nie tylko ja zauważyłem bo nawet mój 18 letni syn mi nie raz pokazuje: tata, zobacz profil Pana Grzegorza ;). Druga to znajoma
  • Odpowiedz