@pawlo74: myślałem, że już ustaliliśmy, że bitcoin to kryptograficzny odpowiednik złota. Praktycznego zastosowania mieć nie będzie, a to za sprawą s----------a devów i ich braku wyrozumiałości dla głosu społeczeństwa.
@pawlo74: Dla mnie też #bitcoinkrol ale minie jeszcze dużo czasu zanim dowiemy się, które krypto przetrwają i będą używane a które to całkiem shitcoiny
@koszyk2: używany będzie tylko jeden, rynek już dawno wybrał to tylko efekt tego, że jest coraz więcej głupiej kasy. Popatrz co stało się z tymi tagami. Tak głupiej fali nowych nie było jeszcze nigdy. Przypuszczam, że następna fala będzie jeszcze większa i głupsza.
@pawlo74: Pewnie tak, ale za 2-3 lata nie będziemy mówić o 90% krypto. Za 5-8 o 99%. Nie wydaje mi się,żeby została jedna. Kilka o różnych funkcjonalnościach. Np BTC nie będzie wykorzystywany do IoT
@whoru to sobie poczytaj nad jakimi rozwiązaniami pracują ci devowie to odkryjesz że właśnie tylko Bitcoin ma szansę stać się powszechnie używana kryptowaluta.
@ktokiedy82: ja nie jestem tu dla pieniędzy tylko dla idei. Kasa to efekt uboczny. Wszyscy szitkojniarze zostaną z kasy oczyszczeni jeżeli nie posłuchają.
@Drakii: że niby LN? proszę Cię xD ile można p-------ć o powiększeniu bloku. Gdyby Bitcoin nie był pierwszą kryptowalutą, teraz nikt by nawet nie zwrócił na niego uwagi. Technologicznie nawet najgorsze shitcoiny są lepsze.
Zapomniałes dodać , że to pierwsi bitcoinowcy manipulują teraz rynkiem xD
@theromanpolan: nie zapomniałem to przed nimi przestrzegam nowych. A tu na wypoku myślsz, że jest inaczej. Ci co mają najwięcej BTC wiedzą, że nie da się inaczej jak na szitkoinach kumulować BTC.
@whoru cała innowacyjność polega na tym że uda się zwiększyć skalowalność sieci bez zwiększania rozmiaru bloku. Po za LN są jeszcze Sidechainy które całkowicie wyeliminują sens istnienia altów gdyż każdy będzie mógł zaimplementować w Bitcoina dowolne usprawnienia.
@MokryNick: dlatego, że ludzie są leniwi, większość nie może ogarnąć nawet bitcoina a co dopiero inne. Prostota, wygoda, łatwość i infrastruktura już gotowa pod bitcoin.
@pawlo74: to tak jak byś napisal, że ludzie są leniwi i będą używać tylko złotówek ale jednak jest więcej walut na świecie a jak już ktoś ogarnie bitka to inne krypto się tak samo używa. Ja widzę to po znajomych, najtrudniej im zacząć a później to już z górki, żaden szitkoin im nie straszny
#kryptowaluty #bitcoin #btc
@theromanpolan: nie zapomniałem to przed nimi przestrzegam nowych. A tu na wypoku myślsz, że jest inaczej. Ci co mają najwięcej BTC wiedzą, że nie da się inaczej jak na szitkoinach kumulować BTC.
Komentarz usunięty przez autora
@MokryNick: dlatego, że ludzie są leniwi, większość nie może ogarnąć nawet bitcoina a co dopiero inne. Prostota, wygoda, łatwość i infrastruktura już gotowa pod bitcoin.