Wpis z mikrobloga

@pawlo74: Pewnie tak, ale za 2-3 lata nie będziemy mówić o 90% krypto. Za 5-8 o 99%. Nie wydaje mi się,żeby została jedna. Kilka o różnych funkcjonalnościach. Np BTC nie będzie wykorzystywany do IoT
@pawlo74: Zapomniałes dodać , że to pierwsi bitcoinowcy manipulują teraz rynkiem xD

https://news.bitcoin.com/bitcoin-whales-and-how-they-make-market-waves/

Jul 30, 2017 | Jamie Redman

Bitcoin Whales and How They Make Market Waves

Sometimes when there’s a huge drop in bitcoin’s price traders called “bitcoin whales” are blamed for dumping on the market. Bitcoin whales are individuals or groups who hold vast quantities of bitcoins and can sometimes sway the market towards their preferential price. These market
@Drakii: że niby LN? proszę Cię xD ile można #!$%@?ć o powiększeniu bloku. Gdyby Bitcoin nie był pierwszą kryptowalutą, teraz nikt by nawet nie zwrócił na niego uwagi. Technologicznie nawet najgorsze shitcoiny są lepsze.
Zapomniałes dodać , że to pierwsi bitcoinowcy manipulują teraz rynkiem xD

@theromanpolan: nie zapomniałem to przed nimi przestrzegam nowych. A tu na wypoku myślsz, że jest inaczej. Ci co mają najwięcej BTC wiedzą, że nie da się inaczej jak na szitkoinach kumulować BTC.
@whoru cała innowacyjność polega na tym że uda się zwiększyć skalowalność sieci bez zwiększania rozmiaru bloku. Po za LN są jeszcze Sidechainy które całkowicie wyeliminują sens istnienia altów gdyż każdy będzie mógł zaimplementować w Bitcoina dowolne usprawnienia.
niby czemu miała by być tylko jedna?

@MokryNick: dlatego, że ludzie są leniwi, większość nie może ogarnąć nawet bitcoina a co dopiero inne. Prostota, wygoda, łatwość i infrastruktura już gotowa pod bitcoin.
@pawlo74: to tak jak byś napisal, że ludzie są leniwi i będą używać tylko złotówek ale jednak jest więcej walut na świecie a jak już ktoś ogarnie bitka to inne krypto się tak samo używa. Ja widzę to po znajomych, najtrudniej im zacząć a później to już z górki, żaden szitkoin im nie straszny