#java #naukaprogramowania da się w JavaFX zrobić tak, aby Button było wyłaczone odrazu po odpaleniu programu? Chodzi o to jak na scrennie, że dopiero jak ktoś wpisze dobry PIN włączam guzik Lewa/Prawa. Nie mogę dodać na poza metodą lewa.setDisable(true); prawa.setDisable(true); to jak to zrobić? Jak ustawie w metodzie to dopiero się wyłaczają jak ktoś kliknie Enter :/
@NiePrzystosowanyDoZycia: no tak nie możesz, wywołaj to w jakiejś metodzie 'głownej' (jakiś onLoad, czy co to tam jest w FX), lub w konstruktorze. Najlepiej wklej cały kod tej klasy.
@fegwegw: tak to wygląda https://pastebin.com/KsjF6UMP Wszystko działa, tylko nie wiem jak dodać żeby odrazu po włączeniu programu były wyłączone guziki a w metodzie po prostu bym je włączył
Jakie są wasze najbardziej znienawidzone perfumy? U mnie: Erba Pura, Versace yellow diamond i miejsce honorowe otrzyma the office od jeremiasza #perfumy
da się w JavaFX zrobić tak, aby Button było wyłaczone odrazu po odpaleniu programu? Chodzi o to jak na scrennie, że dopiero jak ktoś wpisze dobry PIN włączam guzik Lewa/Prawa. Nie mogę dodać na poza metodą
lewa.setDisable(true);
prawa.setDisable(true);
to jak to zrobić? Jak ustawie w metodzie to dopiero się wyłaczają jak ktoś kliknie Enter :/
źródło: comment_lWQrWudZ52cFQ5sJggkx05SqyABvGWfi.jpg
Pobierz@NiePrzystosowanyDoZycia: dlaczego?
Ustaw te guziki defaultowo disabled, i dopiero po wpisaniu pinu ustawiaj enabled.
źródło: comment_yj2ZYqgKa99KL5saxwvCPm4YIkAPhHnm.jpg
PobierzWszystko działa, tylko nie wiem jak dodać żeby odrazu po włączeniu programu były wyłączone guziki a w metodzie po prostu bym je włączył