#programowanie #golang Klient wykopu w terminalu – byliby zainteresowani? Zaczęłam właśnie klepać żeby się nauczyć w końcu golanga, ale to może się komuś przydać. Obrazki będą wyświetlane przez sixel. ( ͡°͜ʖ͡°)
BTW, gdzie się zgłasza błędy w dokumentacji wykop api? ( ͡°͜ʖ͡°) Znalazłam już co najmniej kilka.
@d1l4x: Będzie używała wykopapi(za chwilę naprawdę zacznę zgłaszać te błędy w dokumentacji API), i będzie w zamyśle miał bardzo konfigurowalny (kolory/układ/etc) ncursesowy interface.
@FairyMax: Z ich dokumentacji. golang.org/doc Programowanie ogólnie ogarniam, a nauczenie się nowej składni… Cóż, ta jest fajna, podoba mi się. Wizja że chociaż dwie osoby oprócz mnie tego będą używać mnie poprowadzi do napisania chociaż… czegoś.
@Masterczulki: @Suchar_Strasburgera: Widzę, wiem że to api ssie. ;; Ale będę walczyć. Znacie może limit? A dokumentacja jest niespójna, na przykład nazwy permisji do prywatnych wiadomości nie ma w
@Masterczulki: No to spróbuję. Trochę expa wykopowego już mam, może z mną jako strażnik wykopu i łapaczka błędów zostanę łaskawie wysłuchana. ( ͡°͜ʖ͡°) Na razie jeszcze tego nie potrzebuję.
(potrzebuję za to chociaż trochę wiary że jest sens pisać i ktoś będzie tego używał)
@Masterczulki: A ja gniję z podpisywania zapytań API… Obczaj sobie co wymyślili. :D md5 z kilku stringów z czego część ma być posklejana bez separatorów, a reszta posortowana alfabetycznie po nazwie parametru(to ma być mapa), posklejana i połączona przecinakami a potem sklejona z dwoma poprzednimi.
@meohaw: kiedyś jeden błąd na profilach zgłosiłam i nawet naprawili… W sumie mogę im to wypracowanie wysłać tak jak zgłaszałam tamten błąd w
@Axoi: nie. W Rust napisałem serwer, który odpytuje wykopapi i serwuje JSONem nowe posty z danego tagu. ViM to sobie odczytuje bo potrafi się w ten sposób komunikować ze zdalnym serwerem. Wołam sobie:
:call MirkoTag("programowanie") ViM wysyła polecenie do serwera, żeby pobrał 10 postów z programowania, po chwili pobiera to co serwer serwuje i wyświetla w ładny sposób. Może też pobierać najnowsze posty co jakiś czas, więc można w konsoli przeglądać mirko
@Axoi: teraz nie pamiętam, ale wiem, że był jakiś problem z matematyka i typami (chyba). Nie było jakiegoś rounda dla konkretnego typu i trzeba było sobie samemu dziergać, czy coś. Uznałem to za porażkę, bo jak mam sobie sam podstawowe funkcyjki pisać, to szkoda mojego czasu.
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
Klient wykopu w terminalu – byliby zainteresowani? Zaczęłam właśnie klepać żeby się nauczyć w końcu golanga, ale to może się komuś przydać. Obrazki będą wyświetlane przez sixel. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
BTW, gdzie się zgłasza błędy w dokumentacji wykop api? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Znalazłam już co najmniej kilka.
@Axoi: Jak będzie lepszy od lynxa to spoko (。◕‿‿◕。)
@Masterczulki: @Suchar_Strasburgera: Widzę, wiem że to api ssie. ;; Ale będę walczyć. Znacie może limit? A dokumentacja jest niespójna, na przykład nazwy permisji do prywatnych wiadomości nie ma w
(potrzebuję za to chociaż trochę wiary że jest sens pisać i ktoś będzie tego używał)
@Axoi: Musisz napisać na kartce, koniecznie podpisać, zaadresować na Zakręt 8 w Poznaniu i wrzucić do kosza, bo nie ma sensu :D
@meohaw: kiedyś jeden błąd na profilach zgłosiłam i nawet naprawili… W sumie mogę im to wypracowanie wysłać tak jak zgłaszałam tamten błąd w
źródło: comment_6KEatO8ssICTEun7izepBAeFhu7Bsusg.jpg
PobierzW Rust napisałem serwer, który odpytuje wykopapi i serwuje JSONem nowe posty z danego tagu. ViM to sobie odczytuje bo potrafi się w ten sposób komunikować ze zdalnym serwerem.
Wołam sobie:
:call MirkoTag("programowanie")ViM wysyła polecenie do serwera, żeby pobrał 10 postów z programowania, po chwili pobiera to co serwer serwuje i wyświetla w ładny sposób. Może też pobierać najnowsze posty co jakiś czas, więc można w konsoli przeglądać mirko
Rozumiem jak to działa, mi się bardziej golang podoba jednak jak na razie. :)