Aktywne Wpisy
fanmarcinamillera +274
Hahahaa no jak to, to grubi ludzie jednak nie są tak pożądani jak to się aktywistom „body positive” wydaje i próbują nam to wciskać na siłę? OTYŁOŚĆ TO CHOROBA, KTÓRĄ TRZEBA LECZYĆ, A NIE PROMOWAĆ #bekazpodludzi #neuropa #logikarozowychpaskow #bekazlewactwa
57_bel_air_fan +333
Mieszac jaja w jedną maź to wy możecie sobie w jakimś USA czy Szwecji, nie kur wa w Polsce. Nie ma mojej zgody na to!
#jajecznica #foodporn #gotowanietomojapasja
@DragDay7:
Taka jajówa jest spoko (konsystencja i kolorki, bo ja wolę jeszcze dodatki szczypiorku czy pomidory), a zdjecie nie robił żaden ekspert raczej (nie moja)
Papieskie, tak myślę.
@EugeniuszGeniusz:
Tyle tylko, że taki sposób podawały wszystkie ksiązki
(nasze PL) kucharskie przed II WŚ, zresztą podobnie robią dziś znani kurzache: https://www.youtube.com/watch?v=3pR1gOvZbtQ
Czyli "mieszasz" delikatnie tylko na końcu, a nie robisz jakąs papkę z miksowaniem na maxa przed wrzuceniem na patelnię.
Intencję były takie, by nie wmawiac nam, że to jest statopolska jajecznica:
https://www.youtube.com/watch?v=aBexBVSbQrE
- czyli tworzenie jednolitej masy przed rozpoczęciem działania na patelni. Pamiętam jeszcze jak moje babcie a nawet prababcie to robiły, to absolutnie żadna z nich nie robiła żadnego mieszania wsepnego. Totalny absurd.
Ten sposób robienia, to jakieś "wymysły" zagranicznych zjebów :D typu:
https://www.youtube.com/watch?v=IMmZY2sSuTY
Suwać dupy, pan "#!$%@? się znam ale pokażę" wchodzi na scenę xD
https://www.youtube.com/watch?v=IMmZY2sSuTY
Zdobywca kilkunastu gwiazdek Michelin, najbogatszy kucharz na świecie j niekwestionowany autorytet kulinarny jest dla wykopka zagranicznym zjebem, bo nie robi prawilnej "staropolskiej" jajecznicy i wykopkowi nie przychodzi do głowy, że nie robi jej dlatego, że coś takiego nigdy nie istniało.
Widzę, że na wypoku pojawił się kolejny powód dla deprecjonowania zmysłu smaku i umiejętności kulinarnych u jednego z największych kucharzy