Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +124
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +5
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

#religia #ateizm #braciawniewierze
ze słownika:
ateizm
dopuszczalne w
@bitcoholic: Walczącym z czym?
Dlatego ten podział jest dziurawy, bo ja np. jestem jednocześnie ateistą gnostycznym i agnostycznym.
Wiara wierze nierówna po prostu.
Poza tym nie da się wierzyć w nieistnienie boga, jeżeli nie istnieje nawet takie pojęcie. Tak naprawdę nikt nie wie, albo przynajmniej nikt nie chce mi
Ateista nie wierzy w boga. I jeżeli głosi nieistnienie boga to wciąż jest ateistą. Moralność tych działań nie ma tu akurat nic do rzeczy
@MordercaKapitalistow: "głoszenie ateizmu" to opis zachowania człowieka. A w tym "nic więcej" chodzi bardziej o logiczne znaczenie "braku wiary w bogów".
Za daleko poszedłeś z interpretacją tego "nic więcej", bo to, co robi osoba "z brakiem wiary w bogów" nie ma znaczenia: jest nim w takim samym stopniu Dawkins jak i ktoś, kto nie powiedział
źródło: comment_vlwjVRXphPOGgfAnWQjst6apbcjwODDT.jpg
Pobierz@MordercaKapitalistow: Bo nie ma takiego źródła. To podział wyłącznie funkcjonalny.