Aktywne Wpisy

Itslilianka +520
Idę sobie do Lidla a huop prowadzi dwie sztuki metrowych Cane Corso bez smyczy luzem xD jak mnie mijały to mnie obwachaly a ja jako że łeb w telefonie miałem to zauważyłem dopiero jak się zbliżyły i mało zawału nie dostałem xD co do ludzie mają k---a w łbach #psiarze
źródło: temp_file3685554025533124691
Pobierz
źródło: Znów rok na plus
Pobierz

A potem oglądam konferencje opublikowaną na facebooku Bedąc Młodym lekarzem
I wnosek jest jeden - robią DOKŁADNIE to samo co politycy czyli manipulują. "Naszym postulatem nie jest podniesienie pensji i jest on jako ostatni..." po czym na stronie jest to jako pierwsze.
Albo to zdanie mi się podobało ~11:50min - "Jesteśmy Lekarzami a nie Finansistami zadaniem ekonomistów jest znalezienie pieniędzy..."
nie wiem czy wie ten człowiek wie co mówi ale pieniądze nie rosną na drzewie i nie są nieskończone
WG mnie największym ich problemem jest limit miejsc na rezydenturze i niech najpierw zmienią to i to powinien być postulat
#protest #lekarz #rezydenci #polska #zdrowie #gruparatowaniapoziomu #medycyna #polityka #zalesie
@bi-tek: Ja jako ekonomista znalazłem źródło tych pieniędzy - płatne przez studentow w 100 proc studia medyczne.
@Aequitas87: A absolwenci tych innych kierunków też zadają od państwa 6 tys zł na rękę od razu po skończeniu uczelni?
@Tajch: No a nie? Pogadaj z absolwentami wydziałów administracji, humanistycznymi, absolwentami uczelni wojskowych, mundurowych, geodezja i mógłbym tak jeszcze długo wymieniać.
@Thorkill: na pierwszych zajęciach niech mówią jak jest i tyle, może studia niech dalej bedą darmowe, dwa każdy jakoś zaczyna, i nikt im nie karze pracować na 5 etatach, mogą normlanie pracować jak każdy inny.
Po co szli na te kierunki skoro już przy naborze wiadomo, że rynek jest wysycony?
Czemu nie pracują w zawodzie zgodnym z wykształceniem?
Czemu po studiach emigrują i marnują pieniądze z budżetu?
Poza tym mówimy o strategicznej gałęzi usług, gdzie strajku generalny od pierwszego dnia jest dramatem dla wszystkich rodaków. Możemy mówić, że to praca jak każda inna i pracownika można rekrutować z dnia na dzień, nie ma problemu. Problem zacznie się, kiedy sprawdzimy czy to prawda.
Mam kontakt z
@Aequitas87: Weź te głodne kawałki to jakimś dzieciom opowiadaj. Przejrzałem wczoraj profil facebooka jednego z liderów tego protestu i ja tam nie zauważyłem żadnej troski o pacjenta i o służbę zdrowia.
Nawet pani Premier w przemówieniu mówiła że rezydenci domagają się tego, tego, tego i tego żeby były lepsze pracy ZAWODÓW Medycznych! Na ostatnim miejscu.
A osobiście myślę że zwiększenie liczby miejsc na rezydenturach jest chyba najłatwiejszy i najszybszy do spełnienia. Dlatego powinni go wprowadzić bo wielu ludzi jednak by została i zgodziła się na takie warunki.
Decyzja o zwiększaniu liczby miejsc była by dobrym początkiem do dalszych negocjacji.
Albo nie trzeba było iść na