Wpis z mikrobloga

@emilkos8: Właśnie mnie zastanawia, czy powinnam się zapisać na korki, czy dociągnę do matury. W pierwszej klasie było super, w drugiej zaniedbałam przedmiot (,) Spotykałaś się z ludźmi, którzy dawali radę w rok nadgonić matematykę, ale do matury rozszerzonej?
  • Odpowiedz
@Obiekcja: sama przez rok ogarnelam matme do matury rozszerzonej. a mialam przez dwa lata w liceum 2 z matematyki na swiadectwie, bo nie chcialo mi sie uczyc. dasz rade, potrzeba tylko dobrej organizacji i zawziecia :)
  • Odpowiedz
@NUkz: U mnie było trochę lżej, ale historia prawdziwa. Do 4 klasy matematyka moja miłość, potem wraz ze zmianą nauczycieli przestałam z matematyki rozumieć cokolwiek. Zgadzam się - wielu nauczycieli w ogóle nie powinno nauczać, bo po prostu nie potrafią tłumaczyć. Według mnie to kwestia tego, że matematyki nie było na maturze bardzo długi czas, w związku z czym nie można było miarodajnie ocenić pracy nauczycieli. Teraz mam nadzieję na
  • Odpowiedz
@emilkos8: kiedyś koleżanka poprosiła mnie żebym jej wytłumaczyla zadania z matmy bo była zagrożona i dostała zadania do ogarnięcia na zaliczenie. Pamiętam jak dziś tą konserwację gdy zapytałam ją o wzór na pole kwadratu ʘʘ nauczyła się każdego zadania na pamięć ʘʘ
  • Odpowiedz
@emilkos8: A w podobnym klimacie, to jedna z nauczycielek mojego liceum (nie wiemy która) powiedziała kiedyś naszej anglistce, że ona to bardzo lubi pracę nauczyciela. Od poniedziałku do piątku, popołudnia wolne, wakacje... Tylko gdyby nie ta młodzież...
  • Odpowiedz
  • 1
@emilkos8 u mnie na pierwszym roku studiów, gościowi przy tablicy wyszło 0*0=-1. Przykład nie był rozwlekły, ale on sam był niezwykle dziwaczną postacią..
  • Odpowiedz
@Shatter: Teraz to juz cisnę na bieżąco, ale przez pierwszy rok zawsze przygotowywalam sie do zajęć, tzn. ogarnialam wczesniej zadania ktore mialam zrobic z uczniem (prosilam żeby dzien przed korkami wysylali mi smsa z aktualnym tematem przerabianym w szkole). Chcialam miec pewność że nie zawiodę i będę w stanie wytłumaczyć wszystko. A teraz to juz przyjmuje wszystkich z marszu.
  • Odpowiedz