Aktywne Wpisy

Minieri +739
Co za akcja teraz - gość przyjechał, zatankował i kupił żetony na odkurzacz. Na kamerze widzę że już dawno skończył odkurzać ale kręci się z kobietą wokół tego odkurzacza. Podchodzi do mnie i mówi że chyba wciągnął sobie kluczyki od auta, pytam zdziwiony "jak?", odpowiada że zdjął końcówkę i odkurzał tą szeroką rurą, poprosił żebym otworzył i sprawdził. No to idę, otwieram i w międzyczasie słucham jak kobieta wyzywa go od pokrak,

MamDobreGeny +310
Jak wracam do rodzinnego to janusze ze starego kolchozu nie mowia mi czesc bo kiedyś osmielilem sie zwolnić. Zwolniłem się z zakładu a dla nich to jak zdrada albo kradziez. Zostawiłem ich i szefa z tym całym bałaganem i oni mieli więcej pracy.
Jak odchodziłem i poszedłem sie pożegnać to nawet główny #januszebiznesu uścisnął łapę i życzył powodzenia a niektórzy z produkcji z ktorymi pracowalem to mi nawet ręki nie
Jak odchodziłem i poszedłem sie pożegnać to nawet główny #januszebiznesu uścisnął łapę i życzył powodzenia a niektórzy z produkcji z ktorymi pracowalem to mi nawet ręki nie

"Novecento to pozycja niewielka rozmiarem. Ale to, co Alessandro Barrico zawarł w jej treści, spokojnie mogłoby wypełnić kilka grubych tomów. Choć nie jestem pewna, czy w takiej formie opowieść o człowieku urodzonym na oceanie byłaby równie sugestywna i zapadająca w pamięć. Skondensowanie całej historii geniusza fortepianu w małej książeczce przypomina trochę jego sposób postrzegania rzeczywistości – zamkniętej między burtami statku. Z jednej strony daje jeszcze prawdziwszy wgląd w jego „ja”; z drugiej sprawia, że losy Danny’ego Boodmana T.D. Lemona Novecenta łapią i wciągają jak morska głębia, nie dają chwili wytchnienia, a po zakończeniu lektury zostawiają odbiorcę jako choć trochę innego człowieka." – recenzja książki Novecento
#recenzja #ksiazki #ksiazka #teatr #czytajzwykopem
źródło: comment_fMLlA4wgo1yyX47YExAEZ7OiUkjKPwb4.jpg
PobierzPowyższy tekst jest autorstwa Daguchny :)