Wpis z mikrobloga

https://kajmanzzaokladki.wordpress.com/2017/06/07/traktat-o-stlamszeniu-ludzkosci-malowany-czlowiek-ksiega-pierwsza-p-v-brett/
Malowany człowiek to fantasy wysokich lotów, które boryka się z kilkoma małymi problemami. To przyjemna lektura na zerwanie nocki lub dzień wolny. Odnajdą się w niej zarówno fani fantasy, jak i literatury przygodowej.
#recenzja #ksiazki #ksiazka
Minho - https://kajmanzzaokladki.wordpress.com/2017/06/07/traktat-o-stlamszeniu-ludzk...

źródło: comment_5cVpBFHR6CFbAKOZ068BizF1D9iUwtTR.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Minho: jak dla mnie pierwsza część super - dalsze tomy za bardzo wkurzają mnie bohaterowie. Bardzo mocno obrywa modą po 'grze o tron' tzn wszyscy muszą przeżywać katusze i rozterki bez miłych sielankowych układów...
ale pewnie resztę i tak przeczytam - ehhh
  • Odpowiedz
@Wiedmolol: Miałem na myśli tylko i wyłącznie pierwszą część, następnych jeszcze nie przeczytałem. @theodolit Naprawdę nie warto? Wydawało mi się właśnie, że wszystko zacznie się rozkręcać w kolejnych częściach...
  • Odpowiedz
@Minho: Jak sięgniesz to się przekonasz jaka to jest męczarnia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak wyjdzie piąty tom - The Core(może nawet gdzieś na jesień/zimę tego roku) to przeczytam bo już autor nie ma za bardzo jak odwlekać tego finału. Do tej pory pozostałe tomy to jedno wielkie backstory innych postaci i odwlekanie głównego wątku. Lubisz czytać rozdziały z Arlenem, za to te o Leeshy czy
  • Odpowiedz
@Wiedmolol: Ehh, widziałem mnóstwo bardzo pozytywnych opinii na temat tej serii, a tu się okazało, że to jednak kiszka ( ͡° ʖ̯ ͡°). Przeczytam kolejną część i zobaczę, czy naprawdę jest tak źle.
  • Odpowiedz
@Minho: No aż tak tragicznie nie jest, ale wkurzały mnie debilne decyzje bohaterów, jest dużo 'poznawania kultur' i wprowadzeń do bohaterów. ciotki, brata kuzyna matki od strony ojca ;)

Jak dla mnie jak tom 1 to powiedzmy 7pkt - to dalsze tomy to 3max, ale z ciekawości zobacz może Ci podejdzie.
Faktycznie jakby lanie wody wyjać to w każdym tomie z 2-3 rozdziały by zostały, tzn te co wnoszą cos
  • Odpowiedz
@Minho: A, zapomniałem, że w Polsce pierwszy tom(i zresztą każdy inny chyba też) został rozbity na dwie części. W takim razie rzeczywiście druga książka może cię jeszcze nie rozczaruje.

Tak dopiero od Pustynnej Włóczni autor staje się wrednym s---------m, rzucając czytelnikom jakieś marne ochłapy o durnych postaciach. A wątki Leeshy sprawiły, że szczerze jej nienawidzę całym swoim serduszkiem.
  • Odpowiedz
@theodolit @Wiedmolol cykl bardzo obiecująco się zapowiadał, miałem nadzieję, że w końcu znalazłem porządną serię fantasy, która mnie wciągnie na długie wieczory. Jeśli wątek Leeshy został tak bardzo spartaczony, a Arlena rzadko będę widział, to trochę słabo ( ͡° ʖ̯ ͡°) no ale zobaczę jak to będzie.
  • Odpowiedz