Wpis z mikrobloga

@Atariauke: Wiem, ale mimo wszystko, nie możesz sobie zarządzać pamięcią jak chcesz wgrywać/zgrywać czego chcesz/gdzie chcesz. Wiadomo że można to w jakiś sposób obejść ;) Ja z iTunesa prawie wcale nie korzystam bo nie mam takiej potrzeby. Robię wszystko bezprzewodowo ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Atariauke: Korzystam z chmury/netflixa/spotify itp. ale chyba troszkę jestem tradycjonalistą bo "najlepiej się czuję" jak coś jest lokalnie na dysku i zawsze mam do tego dostęp, nie umiem tego wytłumaczyć, bo przecież internetu nikt nagle nie odetnie a awarie są rzadkie i szybko usuwane :D
  • Odpowiedz
bo przecież internetu nikt nagle nie odetnie

@zirytowana_plaszczka: Ale w pendolino czy samolocie można się zdziwić jak chcesz sobie film obejrzeć albo muzyki posłuchać przez te trzy godziny i nagle masz telefon praktycznie bez żadnej funkcjonalności rozrywkowej. Wkurza mnie to strasznie.
  • Odpowiedz
@neib1: O, dokładnie, a co do pociągów - czasami na trasie są też dziury w zasięgu więc i pakiet internetowy na nic. Niby też wiesz wcześniej że lecisz samolotem więc teoretycznie można sobie różne treści na telefon skopiować.
  • Odpowiedz
@zirytowana_plaszczka: Hah, widzisz - mam identycznie. Każdy serial - na dysku, muzyka z Yt/sc, a nawet płyty - na dysku, instalki programów - na dysku, przyzwyczajenie chyba z czasów lichego łącza ;) A - do niedawna miałem tez w p---u zakładek ale właśnie jak mnie nie było teraz chwile to je usunalem #tobyldobrydzien
  • Odpowiedz
@Atariauke:

przyzwyczajenie chyba z czasów lichego łącza

Zapewne tak. Jak sobie przypomnę te zawrotne modemowe prędkości a potem neostradę 128/256/512kb ... brrr... xD Gry akurat mam na Steamie, o wiele wygodniej ;) Instalki programów miałem na płytach jeszcze kilka lat temu :D
  • Odpowiedz
@zirytowana_plaszczka: znaczy - wywalam te starsze rzeczy, ale gry których nie mam na originie/steamie, szkoda mi drugi raz pobierać, programy trzymam typu jakieś aplikacje do pracy (używam na codzień w domu), office, playery, kodeki, IDE i SDK rożne etc ;p
  • Odpowiedz
@Atariauke: Ja mam głównie filmy/seriale, zawsze sobie myślę że gdyby kiedyś jakimś cudem światowy internet przestał istnieć to otworzyłbym wypożyczalnię DVD (płyty bym kupił) xDDD Do tego musiałbym jednak zdobyć o wiele więcej filmów. Ech... takie fantazje xD
  • Odpowiedz