Wpis z mikrobloga

@SynuZMagazynu:
- czy jesteś za istnieniem armii? NIE/TAK i zgłaszam się do służby w następujące dni ....
- czy jesteś za powszechną edukacją? NIE/TAK i zgłaszam się do uczenia dzieci geografii/matematyki/fizyki (niepotrzebne skreślić)
- czy jesteś za zabijaniem bezdomnych psów? TAK/NIE i zobowiązuję się przygarnąć kundla
i tak dalej. Po to mamy w społeczeństwie specjalizację oraz w miarę cywilizowane państwo, żeby nie musieć wszystkiego robić własnymi rękami. M.in. właśnie po
  • Odpowiedz
kultura osobista wprost proporcjonalna do rozumu widzę. Popierasz przyjmowanie uchodźców na koszt innych obywateli, czy im się to podoba czy nie, bo takie masz widzimisię.

@rzaden_problem: Z wami się nie da inaczej rozmawiać. To, ze uważam wpis OPA za pozbawiony elementarnych podstaw logiki nie daje ci podstaw do tego, żeby twierdzić, że jestem za przyjmowaniem uchodźców, których w ogóle mylisz z imigrantami, bo twój łepek nie odróżnia tych dwóch pojęć.
  • Odpowiedz
@rzaden_problem: Po pierwsze uchodźcy to nie to samo co imigranci. Dlaczego prawica myśląc o przyjmowaniu ludzi myśli, że wszyscy to terroryści i nieroby? Znam dwóch Syryjczyków w Polsce i to są dużo bardziej wartościowi ludzie niż większość Polaków. Prowadza biznesy, płacą podatki, nauczyli się jeżyka. Pełna asymilacja. To nie ich wina, że na ich terenach jest wojna, gdyby taka wybuchła w Polsce sam chciałbym żeby przyjęto mnie w innym europejskim
  • Odpowiedz
problem pojawia się wtedy gdy pracy nie mają, albo jej nie chcą, a żyć za coś muszą.

@rzaden_problem: Nie sądze, by którykolwiek z imigrantów chciał tutaj siedzieć bez porządnego socjalu. W Niemczech czy Anglii dostana dużo więcej. A nawet jeśli, tych niepracujących należy deportować z powrotem.

Podoba ci się finansowanie kościoła z budżetu państwa?

@rzaden_problem: Nie podoba mi się ale z innych względów. Mogę być np. innej wiary
  • Odpowiedz
Zaś te "s--------y", które burzą się na państwową pomoc, to także ludzie, którzy mają często problem z zapewnieniem swojej rodzinie bytu, a również z ich podatków ktoś chce wspierać uchodźców. Nie wiem jak ty, ale mi moralność nie pozwala wyciągać z cudzego garnka, żeby dać drugiemu.

@rzaden_problem: No patrz ale jakoś tym samym prawaczkom nie przeszkadza wywalanie każdego roku ponad 20 miliardów złotych na 500+. Załosna retoryka.
  • Odpowiedz