Wpis z mikrobloga

#sct #krakow ludziom którzy nie widzą problemu ani dyskryminacji w strefie czystego transportu i sprowadzają problem do sebka w starym dieslu szkoda cokolwiek tłumaczyć, widać że jest tam za mało komórek pojąć problem który ich nie dotyczy bezpośrednio
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 12
@Faraluch: problemu nie widzą boty ko których się odpaliła masa polecam ich blokować i usuwać komentarze. Zwykle płatne trolle. Teraz na tagu Kraków dzieje się to samo co na tagu Ukraina, i trole pro SCT niczym się nie różnią od troli popierających Rosję
  • Odpowiedz
  • 144
@Lardor: podoba mi się też wyzywanie od biedaków czy sebkow. Ja nawet nie jeżdżę do Krakowa ale nie mam głowy w dupie, a to porównywanie że przecież "płacenie za parking to taki sam zamordyzm hehe" a płacenie za parkingi na terenie całego miasta obowiązuje tylko odpowiednio biednych, z terenów wiejskich i wynajmujących którzy nie mają się gdzie w Krakowie zameldować? XD nie mam słów serio
  • Odpowiedz
  • 9
@Faraluch: cóż trolle są na tyle uczone by podkreślać te słówka biedacy. Szkoda, że sami się sprzedali z biedy i biorą pieniążki by pisać te wysrywy. Zresztą jak by byli bogaci to by nie jeździli autami jak plebs tylko latali helikopterami albo odrzutowcami.
  • Odpowiedz
@Faraluch: To jest typowo egocentryczne myślenie, i taka obrzydliwa pogarda dla osób biedniejszych. Kiedyś z jakimś typem tutaj dyskutowałem na ten temat, to cały czas mi zarzucał, że na pewno mam stare auto i nie stać mnie na nowsze xD Co tam, że ja autem praktycznie nie jeżdżę, a to co mam spełnia te standardy(a jak przestanie to, za te kilka lat, sobie kupię nowsze, co nie będzie dla mnie
  • Odpowiedz
@Faraluch: Z płaceniem za parkingi to w ogóle jest trzecia gęstość. Jak kiedyś wynajmowałem mieszkanie w miejscu gdzie mieli wprowadzić płatne parkowanie, to ludzie ogłupiali propagandą się cieszyli, że będzie więcej miejsc parkingowych, bo "obcy" nie będą zajmowali. Ja tylko pukałem się wtedy w głowę. Przecież wiadomo, że wszystkie auta to były sąsiadów, i jak zrobili płatny, to tak samo jak wcześniej nie ma gdzie zaparkować, ale za to trzeba
  • Odpowiedz
  • 2
@typowywykopek: no widzisz potwierdzasz. Tak niestety jest nie widzę różnicy. Tak samo agresywne tak samo narzucają. Nie od dziś wiadomo, że ko jak PiS ma tu farmę trolli które się aktywują jak się robi gorąco na temat kiedy mają pożar w burdelu. W czasie wyborów było widać aktywność troli ko jak i PiS. Tylko wykopki były ślepe na te ko. Wszystkie trolle działają w ten sam sposób. Powtarzają w kółko
  • Odpowiedz
  • 9
bo jakby było to bym się cieszył, że mniejsze korki będą i więcej miejsc parkingowych ()

@Zgrywajac_twardziela: obrzydliwe, jak można tak wprost przyznawać że chodzi o siłowe usunięcie nieuprzywilejowanych żeby bardziej zamożni mieli więcej miejsca? Chociaż ktoś tak durny chyba nawet nie rozumie co napisał i gdzie widzimy problem.
Krakowska czy warszawska rodzina może mieć cztery suvy na cztery osoby żeby jeździć wygodniej i wiadomo że
  • Odpowiedz
@sssabae: Przegląd techniczny auta to też dyskryminacja biedoty, gdyby mogli to jeździliby lepszymi, bądź wyrozumiały. Segregacja śmieci to też przykład dyskryminacji, kiedyś za darmo wywozili do lasu, a drugą część palili w piecu, teraz każą marnować czas i płacić, co obciąża budżety ubogich. Zakaz palenia podkładami kolejowymi też dyskryminuje biednych, kiedyś mieli ciepło w domu za półdarmo, a teraz muszą wydawać 2-3k na sezon :(( Kiedy prześladowania biedniejszych ustaną?!
  • Odpowiedz
@Faraluch: gdyby naprawdę chcieli rozwiązać problem to by zastosowali rygorystyczne przepisy na stacjach OSKP, ludzie usuwają dpf, fap, jakieś katalizatory. Ja mam nowszą benzynę i klasycznego ponad 20 letniego diesla który nawet dymka nie puści jak mu się depnie
  • Odpowiedz
@Faraluch: w Anglii juz wiekszosc miast ma takie strefy, a wy teraz placzecie, trzeba dbac o lepsza jakosc powietrza w miastach, bo Polska w tym aspekcie wypada fatalnie na tle Europy. Tez mi sie to nie podoba, ale jestem w stanie to zrozumiec.
  • Odpowiedz
Z płaceniem za parkingi to w ogóle jest trzecia gęstość. Jak kiedyś wynajmowałem mieszkanie w miejscu gdzie mieli wprowadzić płatne parkowanie, to ludzie ogłupiali propagandą się cieszyli, że będzie więcej miejsc parkingowych, bo "obcy" nie będą zajmowali. Ja tylko pukałem się wtedy w głowę. Przecież wiadomo, że wszystkie auta to były sąsiadów, i jak zrobili płatny, to tak samo jak wcześniej nie ma gdzie zaparkować, ale za to trzeba jak frajer za
  • Odpowiedz