Aktywne Wpisy
LadnyChlopczyk +21
#niebieskiepaski #rozowepaski #przegryw #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #deweloperka #nieruchomosci #pracbaza #korposwiat #inzynieria
Mam mega ch*jową sytuację obecnie.
Lv.26, praca za ok. 6k netto, duża firma, inżynier.
Mam ponad rok doświadczenia w zawodzie. Może i bedzie potem wiecej ale inflacja zapiepr*a.
Nie chcę mieszkac z rodzicami, mieszkam już tak od skończenia studiów. Ceny za wynajem wiastach wojewodzkich sa po*ebane. Nie chcę tyle wydawać i tracić kasy, kosztem dorobienia się mieszkania samemu.
Największy problem w mieszkaniu
Mam mega ch*jową sytuację obecnie.
Lv.26, praca za ok. 6k netto, duża firma, inżynier.
Mam ponad rok doświadczenia w zawodzie. Może i bedzie potem wiecej ale inflacja zapiepr*a.
Nie chcę mieszkac z rodzicami, mieszkam już tak od skończenia studiów. Ceny za wynajem wiastach wojewodzkich sa po*ebane. Nie chcę tyle wydawać i tracić kasy, kosztem dorobienia się mieszkania samemu.
Największy problem w mieszkaniu
hermie-crab +475
Planuje zakupić sobie komputru. Jakoś od 2 miesięcy dopasowuje części, nawet już jedno komputru miałem w domu i mogłem sobie po testować cały tydzień, niestety reklamacja (dużo nieprzyjemności, po kolejnych odesłaniach niesprawnego sprzętu zażądałem zwrotu pieniędzy).
Co sądzicie o tym sprzęciwie? Jakieś uwagi/porady?
Budżet to 4400, ale jakieś drobne gdzieś się znajdą jeśli będzie zauważalna potrzeba.
@RayColl_PL: zabrzmiało jak obelga ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@ZnakiZapytaniaTakTajemniczo: Potwierdzam. Ponad 8GB tylko w specyficznych warunkach jest mocno potrzeba (tak, da się #!$%@?ć nawet 128GB - zależy co robisz). Przy "zwykłym|" multitaskingu częściej proc niedomaga.
Aczkolwiek RAMy 3200 są prawie w tej samej cenie co 3000 (jak dobrze poszukasz). A różnica widoczna.
Do szybszego RAMu niekoniecznie warto dopłacać, bo różnice bywają max kilkuprocentowe. Ale wybrać najbardziej opłacalny model nie przepłacając to
A co do ryzena to się namówić nie dam, jest jakaś plaga w internecie
"@iMarek22: A IDŹ MNIE NIE WKURZAJ NAWET, KUPIĘ SOBIE DRUGĄ I7 I JAKO BRELOCZEK BĘDĘ NOSIŁ BO NIE MOGĘ PATRZEĆ NA TYCH RYZENOWCÓW"
@RayColl_PL: to, że autor nie potrzebuje Ryzena to jedno, ale szerzenie takich farmazonów jak powyżej to już umysłowa patola.
A teraz włącz sobie dowolny filmik z Ryzenem i CSGO na YouTube i zobacz, że większość z nich daje 150-200fps a raz widziałem nawet drop do 80 loooool
Kiedy masz monitor 144Hz różnica jest zauważalna, nawet przy 250 a 400fps ;)
Jak oni mają do przetestowania 10 kart w 15 grach i 5 benchmarkach to myślisz, że grają po meczu na każdej mapie i robią średnia? Nie. Pewnie używają mapy "FPS Benchmark", która jest strasznie wymagająca dla GPU, bo na przykład w jednym miejscu rzucane jest 10 smoke.
Na tej mapie z GTX1060 i i7-7700K@5GHz miałem 300FPS, po wyłączeniu HyperThreadingu bodajże
pudło
https://gfycat.com/pl/gifs/detail/inexperiencedplasticilladopsis