Wpis z mikrobloga

To jest całkiem spora kupka hajsu. Cały ten hajs jadę dzisiaj zawieźć do Urzędu Miasta

@menstruacyjnakaszanka: ja taką kupkę im zawożę za to, że sprzedawany towar dostaję zza granicy w opakowaniach kartonowych. Dzięki temu mogą lepiej chronić środowisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@tomaszk-poz: @tomaszk-poz:
Gratuluje. Linkami z YouTube udowodniłeś właśnie że Polska > USA
Szkoda tylko że to z Polski wyjechało ostatnio 5000000 ludzi. Pewnie dla sportu.
Napisz jeszcze że szpitale są lepsze bo są "za darmo" a i drogi lepiej utrzymane bo na YT był filmik że nie odśnieżyli. Ehhh $18/h to teraz byle spik z labor pick-up woła i jeszcze chce abyś mu żarcie kupił.
Ale żeby nie
  • Odpowiedz
@R2D2_z_Sosnowca: "Polski wyjechało ostatnio 5000000 ludzi. Pewnie dla sportu" Mniej niż 5mln.
I nie do USA tylko głównie do Europy Zachodniej, bo do USA już od dawna się nie opłaca, i to nie moja ocena tylko tych, którzy wyjechali.

"Napisz jeszcze że szpitale są lepsze bo są "za darmo"" wolę brudny szpital, gdzie mi zrobią przeszczep niż cyrki z ubezpieczycielem i dopłaty, które później będę spłacał 10 lat.

Jak się jest młodym i
  • Odpowiedz
@tomaszk-poz: raj na ziemi to to nie jest. Nie jest i nigdy nie będzie. Działa zasada coś za coś. A wszystko się bierze z tego zakłamanego stereotypu że w USA pieniądze leżą na ulicy. A co do Europy to wychodzi na to że model "Zachodu" też zaczyna się mocno sypać. Niedługo się okaże, że nie będzie się opłacało nigdzie emigrować.
  • Odpowiedz
@R2D2_z_Sosnowca: Ale co się na Zachodzie sypie?
W DE brakuje rąk do pracy, mają nadwyżkę budżetową, w Hiszpanii kryzys zelżał, Portugalia ładnie sobie poradziła, w UK spadło bezrobocie.

"Niedługo się okaże, że nie będzie się opłacało nigdzie emigrować."
To chyba dobrze, nie? U nas się na razie poprawia i mamy swoich gastarbaiterów. Samochód na 1000 mieszkańców jest więcej niż we Francji, Hiszpanii, Szwajcarii i o 35 więcej niż średnia europejska. Fakt, to
  • Odpowiedz