Wpis z mikrobloga

@menstruacyjnakaszanka: Podoba mi się, że nazywasz rzeczy po imieniu. Zagadka: Przypuśćmy, że Urząd Miasta reprezentowany przez strażników miejskich odholowuje Twój nieprawidłowo zaparkowany samochód. Nie w najbliższe miejsce w którym wolno parkować ale na ogrodzony parking, albo jeszcze lepiej - zostawia go tam gdzie stał i zakłada blokadę na koło żeby stał tam jeszcze dłużej. Następnie żąda od Ciebie pieniędzy za zwrot samochodu lub zdjęcie blokady. Jak nazwiesz taką opłatę: opłata
  • Odpowiedz
@Firenz: nic nie jest proste ani tanie. Wizę studencką można załatwić albo jeszcze z Polski albo przyjechać do USA na turystycznej i przejść na studencką. To jednak kosztuje. Pracownicza to jest kosmos. Żeby ją mieć trzeba albo znaleźć sponsora (coraz mniej zawodów daje taką możliwość) albo skończyć conajmniej college ze specjalizacją i przejść na OPT. Ja wyjechałem w dzień odebrania dyplomu uczelni w PL.
  • Odpowiedz
@R2D2_z_Sosnowca: a kim jesteś z wykształcenia jeśli byłbyś łaskaw to zdradzić? ( ͡° ͜ʖ ͡°) btw. chyba nie możesz pracować na studenckiej więc musisz pewnie mieć środki na utrzymanie przygotowane? Miałeś sponsora? I co to jest OPT?
  • Odpowiedz
@Firenz: nie możesz pracować w stanach. Co innego jak pracujesz w Polsce mieszkając w stanach. Potrzeba ci tylko stałe łącze i pypal ;)
Ale tak, bez pomocy by się nie obeszło ale są inne sposoby jak pożyczki albo znalezienie chętnej żony co by uwierzyła w słuszność idei i pracowała kilka lat za dwóch :)
OPT - optional practical training
  • Odpowiedz