Wpis z mikrobloga

@Sangreal nie ładuj się w pierwszą generację, jest po prostu niedopracowana, zwłaszcza pierwsze roczniki pierwszej generacji. Jak juz pierwsza generacja to po lifcie. Ogólnie mazda jak to Japończyk nie ma raczej problemów z mechanika i z silnikami. Problemem może być blacha która lubi gnić, ale to zależy gdzie była mazda składana. Na rynek europejski wypuszcza się Mazdy składane albo w Japonii albo gdzieś w Europie. Gnija te japońskie, a to ze względu
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-3-ID6yM1BL.html#43284680ba

@Sangreal: nie wiem jak cenowo to wygląda teraz (choć chyba niedługo będę sprzedawał taką samą tylko szarą bo niedawno kupiłem nówkę też 3, więc jak jesteś z okolic Katowic pisz;-)) ale sam model bardzo udany, jeżdżę ponad 8 lat, zupełnie nic nie nawaliło samo z siebie, pali koło 5 ropy czyli tyle co nic;-) Warto zwrócić uwagę na rdzę ale to chyba w każdym w tym wieku.
@Charczoncy_wuj: warto wiedzieć o czym się pisze. Nie było czegoś takiego jak niedopracowane pierwsze roczniki pierwszej generacji i akurat każdy jeden egzemplarz składali w Japonii anie w Europie ;-) Co do mechaniki to ten "japończyk" ma silnik z PSA ale to akurat b.fajny i bezproblemowy silnik. Pierwsza generacja była równie udana jak każda kolejna. Rdzewienie bywa problemem i tylko tutaj masz rację ale to raczej kwestia wieku, trzeba dobrze się przyjrzeć
@DzonyNajedzony: @DzonyNajedzony: Dzięki za info, jak będę już na kupnie to się do Ciebie odezwę :) Jestem właśnie z okolicy tak się składa :D
@Charczoncy_wuj: Właśnie wszędzie piszą o rdzy ale wole mieć z tym problem niż z mechaniką. Trochę rudej jeszcze auta nie unieruchomi w razie W. A jak się zakonserwuje to problemu nie powinno być.
@Sangreal: opis nie zacheca :) jezdzilem takim dieslem 6lat i jesli szukasz auta w trasy to spoko, czy to ogloszenie.. raczej nie.
Tutaj CenaCzyniCuda :)

Patrzysz w przedzial cenowy gdzie wszystko moze sie zdarzyc. Sam smigam teraz benzyną 2.0 z końca serii modelu ktory linkujesz - mega polecam.
@Sangreal: Te mazdy są w porządku. Akurat w tym przypadku cena podejrzanie niska. W tych mazdach to tak jak każdy ci napisze - rdza to glowny problem. Drugi problem to twarde zawieszenie, na naszych drogach potrafi dostać po dupie, reasumując - polecam benzyniaka.