Aktywne Wpisy

Mishy +152
źródło: 1000021950
Pobierz
kaspil +495
Kurna ja to myślałam że jak nie noszę puszek do zwrotu to po prostu dokładam się do budżetu państwa na fundusz ochrony środowiska czy coś w tym stylu a to trafia do Janusza właściciela automatu xD Kto wpadł na ten genialny pomysł, przecież oni mają teraz motywację finansową żeby wiecznie stały "zepsute" xDDDDD #kaucjazabutelki

#linux #kde
@fervi: Ale bzdury piszesz, topmenu korzysta z modułu unity (tak tego z ubuntu) dla okien gtk więc plasmie to powinno działać bez problemu. Probemy w działaniu raczej jesteś w stanie uświadczyć tylkow drugą stronę -> mate-hud top-menu nie radzi sobie ze wsyztkimi oknami i do tego jeszcze tych z gtk
Jako dowód, skype korzysta domyślnie z okienka wyboru plików tego z qt a nie z gnome/gtk.
Z firefoxem masz problem bo pewnie nie korzystasz z motywu gtk tylko tego czegoś tłumaczącego motyw plasmy na gtk. To od zawsze jest problemem w kde dla
źródło: comment_Syp6PhweLP5JWslya4xxa0USyzSI83yj.jpg
PobierzOkno skype bez wymuszenia ikon. Te ikony to oxygen, w ogóle nie korzysta z motywu ikon dla gtk. Dla porównania okno z gtk2 jeszcze wstawię http://i.imgur.com/4nLl5Cl.png
Widzisz różnicę? Mogę ci pokazać że apki które mają qt w nazwie korzystają tylko z tej dolnej wersji okna,
źródło: comment_rG1nQI4R8RA0DToZUcUnjLRhu4PG2kjT.jpg
Pobierzźródło: comment_mLTbAjHO0NvxHvLBK2V1krYW8Q1oxWBZ.jpg
Pobierzhttps://wiki.archlinux.org/index.php/Uniform_look_for_Qt_and_GTK_applications#Qt_applications_do_not_use_QGtkStyle
W GTK przynajmniej dają pozór tego że trzymają się standardów xD
edit aha i jedyny dobry styl który działa w kde/qt to niestety ten standardowy breeze :/
Mimo wersji alpha działa poprawnie (w końcu to web.skype.com w electronie).
Co do virtualboksa masz także starą jak świat wersję. Qt4 domyślnie korzysta z cleanlooks która nie jest specjalnie atrakcyjna ale nie wygląda jak szary papier toaletowy (jak na Twoim screenshocie). U mnie wygląda tak:
źródło: comment_838zEBaNFQrk148jtFmFPai0hlLPJLhX.jpg
Pobierz