Wpis z mikrobloga

@metone: zainwestuj sobie w neoprenowe ochraniacze na buty i wkładki z folią aluminiową do butów. problem zimnych stóp znika od razu nawet po kilku godzinach jazdy
  • Odpowiedz
@demoos: @grafffik: @aloszkaniechbedzie: @metone: wszystko ładnie pięknie, o rower trzeba dbać, ale o zdrowie jeszcze bardziej. Stopy, ręce itd trzeba chronić ale bardzo mało osób chroni odpowiednio stawy, przede wszystkim kolana, odbije się to na starsze lata. Dlatego warto pamiętać o tych częściach ciała, tak samo jak o stopach, głowie czy dłoniach.
  • Odpowiedz
  • 0
@patrol798 ja i tak średni śmigam w zimę nie kręci mnie jazda po asfsltach a na dalszy trip właśnie za zimno już się tak nie posiedzi z piwerkiem
  • Odpowiedz
@patrol798: ja wychodzę z założenia że ubiór to podstawa. bielizna termoaktywna następnie kombinezon neoprenowy, na to dopiero spodnie i kurtka przeciwdeszczowa odblaskowa. na ryj baklawa i komin i ofkors kask. na ręce rękawiczki bez palcy z pasami na nadgardstki (w razie niekonrolowanej gleby na lodzie), a na to dopiero rękawiczki z przodu z wykończeniem gumowym które nie przepuszcza wiatru, a od spodu jakiś poliamid z polarem. buty spd, na nie
  • Odpowiedz