Aktywne Wpisy
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Jarek_P +625
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#takaprawda #ciekawostki
Przez Ciebie nie moge edytowac, cos narobila? :)
@Meeeedea: to mógł zaprojektować stopnie tak, żeby nie trzeba było zadzierać kolana pod brodę xD
@m1a1: Jeszcze więcej nie wie, że można iść pod prąd... tylko po co?
@pffflstlss: No akurat te schody na zdjęciu to są w sam raz, aby dwie osoby mogły się minąć...
To tobie g---o do tego czy ktoś stoi na schodach czy nie, co
wysokość stopni h=14-19 cm (schody bardzo wygodne – 15 cm, wygodne – 16 cm, przeciętne – 17 cm, podrzędne – 19 cm);
Rozporządzenie Ministra Infrastruktury, nie wiem czy aktualnie bo mnie to nie interesuje. W budynkach jednorodzinnych maksymalna wysokość stopni 19 cm, w wielorodzinnych 17,5 w budynkach użyteczności publicznej 15 cm.
http://chodor-projekt.net/encyclopedia/graniczne-wymiary-schdow-stalych/
Schody ruchome natomiast mają stopnie wysokości 20 cm, czyli nawet nie mieszczą się w podanej u