Wpis z mikrobloga

Zauważyliście ile ciekawego contentu w necie jest serwowanego, przez źródła, które można określić jako prawicowe?

Taki Bartosiak. Zadeklarowany prawicowiec, wyśmiewający lewicowe spojrzenie na relacje między państwami, jako nienaukowe i niemożliwe do zrealizowania w rzeczywistości.

Na jego wykładach w czasie pytań udzielają się głównie korwinowcy i narodowcy.

Kolejny jest Jędrek. Cała seria filmików z jego udziałem jest wypuszczania przez kanał firmy produkującej i sprzedającej tzw. odzież patriotyczną, przez lewicę często utożsamianą z wszelkiej maści patologią. I tak oto firma dla ,,he he sebuf" produkuje jedne z najciekawszych cykli filmów historycznych w polskojęzycznym internecie.

Kolejny kanał to Prosta Ekonomia, który propaguje wiedzę na temat austriackiej szkoły ekonomii i wykłada podstawy wiedzy z tej dziedziny nauki.

Głównym zarzutem wobec tego kanału jest słowo ,,kuconomia", a większość z tych co tak piszą nie podaje nic więcej, co miałoby jakąkolwiek wartość merytoryczną.

#jedrek #bartosiak #prostaekonomia #4konserwy #neuropa
T.....5 - Zauważyliście ile ciekawego contentu w necie jest serwowanego, przez źródła...

źródło: comment_8N3PJ0pylg8TBtllCKzxVEY4QsNelwUv.jpg

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Siła merytorycznych argumentów bijąca z twojej opinii mnie powaliła.

@Naxster: Jakich merytorycznych argumentów oczekujesz, gdy ktoś pisze, że Razem jest merytoryczna? Póki co działacze Razem wypowiadają się publicznie na poziomie pyskówki internetowej. Ot choćby typek, który w czasie debaty z z Jakubiakiem jako argument za wyższymi podatkami podał fakt, że krótko po wojnie w jakimś kraju podatki dochodowe dochodziły do 90% i gospodarka miała duży wzrost.

Nie wziął pod uwagę
  • Odpowiedz
NO I SIE NIE DOWIEDZIAŁEM CZEMU PROSTA EKONOMIA TO RAK :(

@RPG-7: 25 osób, póki co, wie bez żadnych argumentów, więc ty musisz uwierzyć naszej oświeconej lewicy na słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A neuropa? Poza paroma chlubnymi wyjątkami to ściek składający się z manipulacji i pseudośmiesznych obrazków.

@Tical25:

prosta ekonomia jest rakiem, która spłyca skomplikowane zagadnienia. I propaguje ekonomiczny
  • Odpowiedz
To nauka, która tworzyła się w konserwatywnych środowiskach naukowo-politycznych XIX wieku. Skoro geopolityka była opracowywana przez prawicowych i konserwatywnych polityków i myślicieli, to z czystym można stwierdzić, że jej początki są prawicowo-konserwatywne.

Ty sobie chyba nie zdajesz sprawy, że socjalizm, będącym prekursorem lewicy, powstawał mniej więcej w tym samym czasie co geopolityka, a cały początek socjalistów, to idea światowej rewolucji, która była nierealna.

@Tical25: nie zauważyłeś przekazu, że nauki/pseudonauki nie
  • Odpowiedz
: nie zauważyłeś przekazu, że nauki/pseudonauki nie są stroną polityczną, niezależnie od ich początków.

@tyrald: Czy ja pisałem, że są? Napisałem po prostu, że geopolityka ma konserwatywno-prawicowe korzenie, a jej stosowanie ma długą tradycję u tej opcji politycznej.
  • Odpowiedz
bo narodowcy chcą równego traktowania pod względem prawnym?

@Tical25: znamy różnych narodowców. Ani jednego nie słyszałem, który by mówił, że drukarnia zachowała się źle.

Te które mówi, że drukarnia ma się dostosować do polskiego prawa, bo po to jest prawo, a facebook nie musi przestrzegać prawa, bo kasuje narodowców, a my(lewica) ich nie
  • Odpowiedz
@Tical25: Bartosiaka kiedyś tylko kilka wykładów obejrzałem i generalnie można się spodziewać jaką ma opinię na dany temat, jeśli się ktoś orientuje w sytuacji geopolitycznej; Raczje się z nim zgadzam, choć nie przepadam.

Jędrka nie oglądam, zwyczajnie mi się nie podoba jak opowiada. Kwestia gustu.

Co do prostej ekonomii. Sam nie wiem. Mówią o absolutnych podstawach wolnego rynku, a ściślej szkoły austrackiej, które zna każdy, kto czytał Rothbarda, von Misesa,
  • Odpowiedz
@RPG-7: Z tego samego powodu dla którego niektórzy z dyskutantów nie lubią Razem czy innych lewicowych źródeł - po prostu się z nimi nie zgadzają. To oczywiste ;) (Nie znam tego kanału, uprzedzając).
  • Odpowiedz
co k---a xD Przecież to jest zamordysta i to akurat wychodzi z prawie każdej jego wypowiedzi

@ToJaZdzich: Może cię zaskoczę, ale do prawicy można wrzucić zarówno Mussoliniego, jak i Korwina. Prawica, do dosyć szerokie pojęcie.
  • Odpowiedz
Ani jednego nie słyszałem, który by mówił, że drukarnia zachowała się źle.

@Naxster: A ilu znasz, takich którzy mówią, że nie należy wprowadzać równości wobec prawa?

Bo ich ocena drukarni nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli drukarni nie wolno dyskryminować, to facebookowi też powinno się
  • Odpowiedz
nie, faszyzmu nie można wrzucić do worka prawicowego i tłumaczono to już milion razy

@ToJaZdzich: Zależy od kryteriów. Niemniej jednak monarchię absolutną określa się jako prawicowe rządy, a nie ma chyba większych zamordystów.
  • Odpowiedz
@Tical25: neuropa i temu podobne pajace nigdy nie używają argumentów merytorycznych. Zawsze argumentum ad gimnazjum i kółeczko wzajemnej adoracji. To są fanatycy i jakby mogli zdecydować to by zniszczyli te wszystkie biznesiki. Dla zasady i ideologi. Chorej.
  • Odpowiedz
Przecież lewica od zawsze była domeną roboli i chłopstwa a prawica elit i intelektualistów. To media kreują lewice na jakiś nurt myślicieli, ale słoma w butach dalej zostaje.
  • Odpowiedz