Aktywne Wpisy

lukasz-lux +513
ostatnio gadałem z wujkiem co całe życie jeździł w PKS tirem, miał trasy do Iraku, Libanu - tego typu
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle

Ktoś kto stale jeździ po niemieckich autostradach ma jakiś patent na zmianę z nolimit na 120? Auto nie podpowiada, że za 500m będzie 120 i czasami zdarza mi się wpaść przy 180-200 hamując z 250. Wiadomo, przy węzłach/miastach jest 80-120, ale w innych miejscach? Jakaś nawigacja co podpowie co bedzie za 1km? Jakiś patent żeby jazda nie była szarpana jak na torze? #niemcy #motoryzacja #samochody

Taki Bartosiak. Zadeklarowany prawicowiec, wyśmiewający lewicowe spojrzenie na relacje między państwami, jako nienaukowe i niemożliwe do zrealizowania w rzeczywistości.
Na jego wykładach w czasie pytań udzielają się głównie korwinowcy i narodowcy.
Kolejny jest Jędrek. Cała seria filmików z jego udziałem jest wypuszczania przez kanał firmy produkującej i sprzedającej tzw. odzież patriotyczną, przez lewicę często utożsamianą z wszelkiej maści patologią. I tak oto firma dla ,,he he sebuf" produkuje jedne z najciekawszych cykli filmów historycznych w polskojęzycznym internecie.
Kolejny kanał to Prosta Ekonomia, który propaguje wiedzę na temat austriackiej szkoły ekonomii i wykłada podstawy wiedzy z tej dziedziny nauki.
Głównym zarzutem wobec tego kanału jest słowo ,,kuconomia", a większość z tych co tak piszą nie podaje nic więcej, co miałoby jakąkolwiek wartość merytoryczną.
#jedrek #bartosiak #prostaekonomia #4konserwy #neuropa
źródło: comment_8N3PJ0pylg8TBtllCKzxVEY4QsNelwUv.jpg
Pobierz@Tical25: Bo lewica ideowa jest zazwyczaj dość daleka od świata naukowego ( ͡º ͜ʖ͡º) , a lewica gospodarcza idzie utartymi schematami i nie dyskutuje logicznie. Efektywność rozwiązań lewicowych była wielokrotnie obalana i co z tego? Ci ludzie nie dyskutują na poziomie logiki i nauki, tylko swoich przekonań i sympatii.
W
@Tical25: Ale merytoryczne argumenty masz pod każdym ich filmikiem. Ciężko chyba tutaj podsumować ich całą twórczość.
@Tical25: Ty po prostu mam wrażenie nie wiesz do końca na czy polega podział prawica/lewica i przypisujesz wszystko co "fajne" pod prawicę. Monarchia absolutna nie jest ani prawicowa ani lewicowa. Wszystko zależy od monarchy. Może być absolutnie prawicowy albo absolutnie lewicowy. To co robi taki Bartosiak to jest po
@Tical25:
No wlasnie na wykopie tez byl tylko wonly rynek i beka z lewactwa oraz braku argumentow z ich strony, (lewactwo = cokolwiek w zaleznosci od dyskusji) ale jak przyszedl @koroluk i dodal kilka merytorycznych wpisow to nagle chetnych do dyskusji
@kobiaszu: Oho, widzę zlot tłumoków. Jeśli Surge Polonia tworzy z nim filmiki, to chyba musiał się na to zgodzić. Sądzisz, że tam przed karabinem stoi, który ma wystrzelić jeśli on przestanie mówić?
@niggerinthebox: Czyli nie oglądałeś wszystkich, bo w jednym on sam mówił, że stawia się po prawej stronie.
@ToJaZdzich: To czemu wszyscy monarchiści są przypisywani do prawicy? Monarchia absolutna jest bardzo konserwatywnym systemem rządów.
@Zdradzony_O_Swicie: Ja dobrze wiem jak wyglądają ,,rzeczowe argumenty" serwowane z lewej strony.
Są to zbiory paru oderwanych od siebie faktów, zalane sosem składającym się z kpin i biernej
@Tical25: nie sądzę. proszę o link.
https://www.youtube.com/watch?v=VZrQHrCdx0g z Rakiem
https://www.youtube.com/watch?v=v1WMXmmi65I z Radziejewskim
https://www.youtube.com/watch?v=psmgzcVq1Mw
swoją drogą doskonały trolling pisowców w wykonaniu WJ, kiedy mówił o związkach partnerskich. d--y pękały na widowni hurtowo.
Wybacz, ale pytanie "Czy lepiej się żyje w Pakistanie, czy w USA?" do szczególnie przenikliwych się nie zalicza, jeśli ma być repliką na porównanie
@shadowboxer: Jak to nie? Przecież na wykopie, w neuropie pisali, że najlepsze do życia są kraje o niskiej nierówności, za przykład podając Danię i Szwecję. Tam te niskie nierówności miały same w sobie być tak zajebiste, że to przez nie żyje się w tych krajach dobrze.
Czekaj, ale kto pisał i gdzie pisał i przede wszystkim co? Przytocz po prostu cytat, bo rzeczy warte dyskusji są teraz wymieszane z zupełnymi dowodami