Wpis z mikrobloga

Zauważyliście ile ciekawego contentu w necie jest serwowanego, przez źródła, które można określić jako prawicowe?

Taki Bartosiak. Zadeklarowany prawicowiec, wyśmiewający lewicowe spojrzenie na relacje między państwami, jako nienaukowe i niemożliwe do zrealizowania w rzeczywistości.

Na jego wykładach w czasie pytań udzielają się głównie korwinowcy i narodowcy.

Kolejny jest Jędrek. Cała seria filmików z jego udziałem jest wypuszczania przez kanał firmy produkującej i sprzedającej tzw. odzież patriotyczną, przez lewicę często utożsamianą z wszelkiej maści patologią. I tak oto firma dla ,,he he sebuf" produkuje jedne z najciekawszych cykli filmów historycznych w polskojęzycznym internecie.

Kolejny kanał to Prosta Ekonomia, który propaguje wiedzę na temat austriackiej szkoły ekonomii i wykłada podstawy wiedzy z tej dziedziny nauki.

Głównym zarzutem wobec tego kanału jest słowo ,,kuconomia", a większość z tych co tak piszą nie podaje nic więcej, co miałoby jakąkolwiek wartość merytoryczną.

#jedrek #bartosiak #prostaekonomia #4konserwy #neuropa
Pobierz
źródło: comment_8N3PJ0pylg8TBtllCKzxVEY4QsNelwUv.jpg
  • 85
no chyba że ktoś obwoła @dkm17 lewakiem bo zmasakrował Janusza jeżeli chodzi o ocieplenie klimatu xD

@RPG-7: Nie no, prowadzący ,,Naukowy bełkot..." neutralny, na co wskazuje jego podejście do nauki.

Po tym jak w filmie o tym czemu murzyni biegają szybciej musiał tłumaczyć przez 5 minut, że nie jest rasistą, raczej wie, że współczesna lewica ma w dużej mierze nie po drodze z nauką.

Ewentualnie zachowuje pełen profesjonalizm tak dobrze, że
@Tical25:

Widzę, że mamy tu nasionko lewackiego trolla o IQ<70 pokroju ospena czy artpopa

Wyluzuj, bo to tylko komentarze na wykopie xD Aha, no i dalej czepiaj się, np. @artpop co wykopowa prawica ma w zwyczaju, ale jakoś inny zwyczaj- obalania jego argumentów, nigdy nie zaistniał xD
Nie mieszaj Bartosiaka w politykę, on zawsze ucieka od tematów polskiej polityki bo wie że to szambo bez dna..

@CichySzelestOka: W jednym z wykładów zadeklarował się jako prawicowiec, a sama geopolityka ma bogate korzenie prawicowe. To głównie konserwatyści zdolni są do realnego spojrzenia na stosunki międzynarodowe, o czym świadczą chociażby wybory w USA.

Trump, chce się dogadać z Rosją, aby zabezpieczyć się przed Chinami, bo wie, że nie da bez niej
Wyluzuj, bo to tylko komentarze na wykopie xD

@RoHunter: Wtf? Czy gdzieś tam widać, że nie jestem wyluzowany? po prostu mam bekę z głupoty zielonki.

ale jakoś inny zwyczaj- obalania jego argumentów, nigdy nie zaistniał xD

Obalanie argumentów osoby twierdzącej, że kobieta ma prawo dokonać aborcji dzień przed porodem, oraz ma też halucynacje na temat wyniku drugiej debaty Trump-Clinton jest bezcelowe.
Pobierz
źródło: comment_6nkZdhgjnAIf9jIxPmNTUIwiQeJyHQ5z.jpg
@Tical25: Naukowy Bęłkot jeżeli już na siłę miałby mieć przypisywaną stornę to lewicową. W filmiku o homo pada jedynie kilka opinii osobistych i układają się one mniej więcej w pogląd, że to durne wycierać sobie usta "naturalnością" i powinno się szanować odmienności.

Ale to jest naprawdę na siłę, dla mnie to tylko pokaz RiGCzu
@Tical25:

Wtf? Czy gdzieś tam widać, że nie jestem wyluzowany? po prostu mam bekę z głupoty zielonki.

Tak- jest widać, że nie jesteś dx

kobieta ma prawo dokonać aborcji dzień przed porodem

Ma pan dowód? Nie widziałem jeszcze żadnej opinii mówiącej o aborcji dzień przed planowanym porodem. No chyba, że byłby to jakiś poród nieplanowany, gdy dziecko bardzo chore lib gdy zagraża to życiu matki. O aborcji dzień przed porodem w
masz coś poważnego na temat Żałosnej Logiki?

@tyrald: Mam chociażby to, że odmawia racji narodowcom chcącym aby wszystkie przedsiębiorstwa w Polsce przestrzegały prawa.

Jeśli karze się drukarzy za niedrukowanie ulotek LGTB, to powinno się ukarać facebooka za usuwanie profili narodowców. Żałosna logika jest prawdziwie żałosna i wytyka narodowcom, że nie chcą stosowania podwójnych standardów prawnych w Polsce.
a sama geopolityka ma bogate korzenie prawicowe.

@Tical25: Łosz kur* :D to tak jakby powiedzieć że ekonomia jest prawicowa..
Geopolityka to nauka, nie ma stron a to że zajmowało się nią więcej tych z prawa nic tak naprawdę nie znaczy..

Naprawdę myślisz że kiedy Trump dojdzie do władz to powie "Dajcie mnie tu telefon do Putina" ??

Bartosiak powiedział że wybory wielkiego znaczenia nie mają, bo ten kto wygra zostanie posadzony
Dobra ironia nie jest zła ( ͡° ͜ʖ ͡°)

oraz ma też halucynacje na temat wyniku drugiej debaty Trump-Clinton jest bezcelowe.

@Tical25: Siła merytorycznych argumentów bijąca z twojej opinii mnie powaliła.

Mogłeś napisać ,,he he znowu lewactwo", to wyszłoby krócej, a poziom byłby ten sam.

Widzę, że kolejne prawilna zarzutka...
Ma pan dowód?

@RoHunter: Oczywiście

Nie można zmusić kobiety do porodu w żadnej okoliczności.

http://www.wykop.pl/link/3360125/nowy-projekt-polskiej-ustawy-aborcyjnej-wywolal-burze-na-reddicie/#comment-39494305

Nie można zmusić kobiety do porodu.

http://www.wykop.pl/link/3360125/nowy-projekt-polskiej-ustawy-aborcyjnej-wywolal-burze-na-reddicie/#comment-39494071

Jeśli nie widzisz niczego złego w zmuszaniu kobiety do porodu to tylko ci współczuję.

I to wszystko tylko w tym jednym znalezisku.

I nie, nie chodziło mu o ciąże upośledzone, czy zagrażające życiu albo zdrowiu. On jasno napisał, że w żadnym przypadku nie można zmuszać kobiety do porodu i
Łosz kur* :D to tak jakby powiedzieć że ekonomia jest prawicowa..

@CichySzelestOka: Poczytaj sobie o osobie Cata Mackiewicza.

Geopolityka to nauka, nie ma stron a to że zajmowało się nią więcej tych z prawa nic tak naprawdę nie znaczy..

To nauka, która tworzyła się w konserwatywnych środowiskach naukowo-politycznych XIX wieku. Skoro geopolityka była opracowywana przez prawicowych i konserwatywnych polityków i myślicieli, to z czystym można stwierdzić, że jej początki są prawicowo-konserwatywne.
prosta ekonomia jest rakiem, która spłyca skomplikowane zagadnienia. I propaguje ekonomiczny skansen.

@Majk_: to chyba obecna narracja PiS. Jak się im mówi, że należy zmniejszyć podatki by firmy się rozwijały to przychodzi taki Morawiecki i dorzuca udupianie wszystkich by się kasa na 500+ znalazła.