Aktywne Wpisy

Codon +22
#gielda Tak, jak obiecałem, wrzucam top 5 akcji w Ameryce z niezrealizowanym zyskiem, wartości w USD. Tickerów chyba nie trzeba nikomu objaśniać :)
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
źródło: 1000008310
Pobierz
annlupin +21
co tam uwas
źródło: annlupin7776543
Pobierz

Jak narysować wycinek koła od punktu początkowego do punktu końcowego znając średnicę oraz punkt centralny koła?
Domiemam iz potrzebuje do tego kąt początkowy i końcowy, ale jak je obliczyć?
for(i=1;i*PI/180 < gamma;i++)
rad = i*PI/180
P4 = P1 + (cos(alpha + rad)r,sin(alpha + rad)*r); // nowy punkt naszego wycinka koła
No i na końcu przydałoby się połączyć jeszcze ten ostatni punkt z tym ostatnim dorysowanym. Nad tym sobie pogłówkuj.
@Kuczer: proszę czy mógłbyś to bardziej rozpisać? tam jest crosproduct ii co dalej?
P'1 o P'2 = (x1-p1)*(x2-p1) + (y1-p2)*(y2-p2)
@Kuczer: troche głubię się w tych oznaczeniach, czy mógłbyś to ujednolicić, proszę.
B - punkt początkowy
C - punkt kncowy
centerArc - srodek
Point2D Pprim1(B.x - centerArc.x, B.y
Komentarz usunięty przez autora
No i P'1 oraz P'2 posiadają wartości ujemne - a to znaczy że ten srodek jest po za ekranem...
źródło: comment_Mq4FQNrNOh1k9XZl7GXLsCLYdYdgxbfx.jpg
Pobierz