Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, bawiliście się kiedyś w zmianę softu na waszych telefonach? #ankieta #pytanie #telefony #root #samsung #lg #huawei

Bawiłeś się kiedyś w zmianie Romu / Kernela?

• Tak flashowałem CM , lub inne romy 64.2% (86)
  • Nie , nic nie modyfikowałem 17.9% (24)
  • Nie, ale chciałbym spróbować 7.5% (10)
  • (dodatkowa odpowiedz) Tylko Zrootowałem 4.5% (6)
  • Nie mam telefonu / nie umiem / nie chce zmieniać obecnego softu 6.0% (8)

Oddanych głosów: 134

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrSzatanek: to jest w tym najlepsze a jak ( ͡° ͜ʖ ͡°) ,ostatnio kupiłem granda 2 i zgrałem na sd zły rom bo pod troszke innego fona i prawie go ucegiłem , innymi słowy prawie spierdo#łem telefon który miałem 1 dzień xDDDDDD, to się kocha w instalacji romów, jeżeli robisz to 1 raz nie wiesz czy wszystko idzie dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@Srala-Bartek: Jeżeli masz jakieś problemy których nie umiesz sam rozwiązać to polecam najbardziej XDA forum, a jeżeli angielski to u ciebie nie jest chleb powszedni to forum cynanmod.pl i forum android.pl ci pomogą :)
  • Odpowiedz
@AiWaN: czytałem różne fora i innym działało :) Generalnie próbowałem programem pod Linuksa, który służy do obsługi Samsungów Galaxy serii S ale podobno też obsługuje XCover 2. wydaje mi się, że nie rozpoznawał mojego telefonu - może jest w nim za dużo namieszane - jest zrootowany, może bootloader (podmieniony czy coś) też coś namieszał. Jak będę kiedyś miał Windowsa to spróbuję Odinem - właśnie zamiennika tego programu próbowałem.
  • Odpowiedz
@AiWaN: pamiętam za młodego pierwszy zmieniony system w telefonie :D SE K550i zmieniony soft na soft z Walkmana bodajże W610 :D Strach był bo gówniarz byłem a na telefon poszła cała kasa z urodzin ale udało się nic nie spierdzielić i ostatnim telefonem gdzie ingerowałem w system była nokia 5310 XM, która niestety rozpadła się w drobne kawałki w sylwestra :/ Do teraz chyba jeszcze gdzieś leży w szufladzie :/
  • Odpowiedz
@AiWaN: Tak ale w dawnych czasach kiedy nie było jeszcze smartów.. SE k550i.. zmieniłem soft wgrywając od modelu w610i co min odblokowało obsługę flasha, dodało odtwarzacz walkman, oraz był to czysty soft więc nie miałem już najbardziej agresywnego brandingu orange w historii telefonów komórkowych, który min nie posiadał sporo fabrycznych opcji telefonu. Potem zmieniłem sterowniki od dźwięku przez co telefon grał milion razy lepiej na równi z markowymi mp4kami. Sterowniki
  • Odpowiedz