Aktywne Wpisy
nowszyja +75
Istnieje naród bardziej pozbawiony poczucia estetyki niż Polacy? Umiłowanie do kiczu wysysane jest w tym kraju z mlekiem matki. Po boazerii, pseudo kamieniu na ścianie, teraz Polacy mają nowy kiczowaty trend: płytki drewnopodobne xD
#polskiedomy #architektura #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #budujzwykopem #polakicebulaki
#polskiedomy #architektura #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #budujzwykopem #polakicebulaki
źródło: stylskandynawski
Pobierz
klaudia-hadalala +152
🇺🇸 AMERYKA TIPEM STOI (i to jest... patologiczne) 💸
Elo Mirasy! Wróciłem właśnie z dwutygodniowego tripu po Stanach i powiem Wam jedno: to, co się tam dzieje z tymi tipami, to jest jakaś kosmiczna anomalia. Nie mam pojęcia, jak oni tam normalnie funkcjonują.
Już nie chodzi o standardowe 15-20\% w restauracji (choć i to jest chore, skoro płacę za danie 30). Ale... WSZĘDZIE?!
1. Ekspres do kawy w hotelu – wyciągam filiżankę, a tam stoi
Elo Mirasy! Wróciłem właśnie z dwutygodniowego tripu po Stanach i powiem Wam jedno: to, co się tam dzieje z tymi tipami, to jest jakaś kosmiczna anomalia. Nie mam pojęcia, jak oni tam normalnie funkcjonują.
Już nie chodzi o standardowe 15-20\% w restauracji (choć i to jest chore, skoro płacę za danie 30). Ale... WSZĘDZIE?!
1. Ekspres do kawy w hotelu – wyciągam filiżankę, a tam stoi
źródło: IMG_4676
Pobierz

Kolejna kontynuacja OC Palita 1070 JetStream z tego tematu - http://www.wykop.pl/wpis/19010105/pcmasterrace-gry-oc-benchmark-nvidia-hardware-gtx1/
Z drobną pomocą @kurczakos1 sflashowałem BIOS karty. Wgrałem bios od GamerRock Premium (86.04.1E.00.2D). Szczerze to po OC za wiele względem poprzedniego OC na domyślnym BIOSie nie zyskałem. Jedynie +30MHz na rdzeniu stabilnie w 3D Marku (w grach dało się ustawić więcej). Po zmianie BIOS-u power limit wzrósł z 112% do 114%.
Podsumowując sprawa wygląda tak, takty według GPU-Z (rdzeń ; pamięci)
- JetStream : 1506/1683 ; 2002
- JetStream OC : 1706/1883 ; 2252
-JetStream BIOS GameRock Premium : 1671/1873 ; 2127
JetStream BIOS GameRock Premium OC : 1711/1913 ; 2252
Różnice powalające nie są. W grach widać, ze ten boos jest większy i nie ma takich tendencji do spadania i wzrostu, jest bardziej stabilny. Oczywiście w grach ten boost 3.0 boostuje znacznie wyżej niż wskazuje na to gpu-z. W zależności od gry mniej więcej 2050-2114 (najczęściej stabilnie 2088). Być może po zwiększeniu napięć na rdzeniu były by lepsze wyniki ale nie czuje się na tyle pewnie aby się w napięcia bawić.