Wpis z mikrobloga

Czemu osoby jeżdżące na rowerze w nocy bez oświetlenia nie boją się tak jeździć? Jak zdarza mi się wypożyczać rower miejski to pierwsze co robię to sprawdzam czy działa tylna lampka, a tamci sobie jeżdżą na własnych rowerach, czyli pewnie o wiele częściej niż ja i się j-----e nie boją i jak jadę autem to pojawiają mi się w ostatniej chwili. Czy tylko ja bałbym się tak jeździć? Oto moje nagranie z zeszłego roku:)
#rower #polskiedrogi
nieocenzurowany88 - Czemu osoby jeżdżące na rowerze w nocy bez oświetlenia nie boją s...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czemu osoby jeżdżące na rowerze w nocy bez oświetlenia nie boją się tak jeździć?

@nieocenzurowany88: bo idioci nie boją się o życie, tylko o pieniądze, a prawda jest taka, że spotkać patrol policji po zmierzchu to rzadkość. Z resztą w dzień też rzadkość, a jeśli już się trafią i zatrzymają to nie sprawdzają wyposażenia roweru, tylko trzeźwość rowerzysty.
  • Odpowiedz
@demoos: tak to mniej więcej w nocy nagrywa. Nie wiem czy to można nazwać manipulacją, bo rzeczywiście tak wygląda rowerzysta w nocy, bez żadnego światła
  • Odpowiedz
@vomalio: nie w tym rzecz. Znaki prawie nie odblaskują podobnie jak słupki z kilometrami, na których odblask odbija zacnie. Odblask rowerzysty jest widocznie podobnie więc odbija pewnie niewiele gorzej więc nie widać go na ostatnią chwile
  • Odpowiedz
@demoos: no dobra, rzeczywiście trochę ciemno. Ale wszystkie kamerki tak nagrywają, przynajmniej jak się ogląda te kompilacje to w ten sposób to wygląda.

W ogóle, pokaż jak wygląda ten Convoy na szosie, bo zawsze mi się zdawało że to będzie głupio wyglądać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz