Wpis z mikrobloga

Czemu osoby jeżdżące na rowerze w nocy bez oświetlenia nie boją się tak jeździć? Jak zdarza mi się wypożyczać rower miejski to pierwsze co robię to sprawdzam czy działa tylna lampka, a tamci sobie jeżdżą na własnych rowerach, czyli pewnie o wiele częściej niż ja i się j-----e nie boją i jak jadę autem to pojawiają mi się w ostatniej chwili. Czy tylko ja bałbym się tak jeździć? Oto moje nagranie z zeszłego roku:)
#rower #polskiedrogi
nieocenzurowany88 - Czemu osoby jeżdżące na rowerze w nocy bez oświetlenia nie boją s...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@demoos: sporo jeżdżę po wsiach i po zmroku to jest nie raz dramat. Kiedyś jakiś gunwiak zaczął się ze mną ścigać, to mu mówię, że zamiast się popisywać, to niech sobie kupi jakieś światełka. Odpowiedź: a po co?
Czasami jak widzę takich batmanów jadących z naprzeciwka, to specjalnie ich oślepiam convoyem:)
  • Odpowiedz
@brachistochrona: batmany to inna historia. Ten tez nie miał światła ciągłego/mrugającego więc jest idiotą.

Mnie chodzi tylko o to, że perspektywa z tego nagrania może być nieco naciągnieta - celowo przez manipulacje lub przez jakość nagrywania przez kamere - osobiście obstawiam to drugie
  • Odpowiedz