Wpis z mikrobloga

@MirekMireczek: Rhaegar Targaryen (starszy brat Danki i Viserysa) porwał (a możliwe, że raczej "porwał") siostrę Neda Starka, co było jedną z przyczyn wybuchu rebelii Roberta Barathiona, oficjalnego narzeczonego Lyanny /1 sezon/. Dziś dochodzi scena, w której ona rodzi dziecko i prosi Neda, żeby chronił je przed zemstą Barathiona.
  • Odpowiedz
Rheagara Targaryen

@MacMikus: Właśnie to wykminiłem, a po wejściu na wypok i memy widzę, że teoria się potwierdza.
Czyli chłopaczyna z kompleksem urodzenia okazuje się najlepiej urodzoną osobą w całym Westeros! :D
A kazali mu siedzieć przy osobnym stole ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@SystemHalted: Jon nie jest Królem Północy, obecnie jest nim Bran, chyba ze Jon zostanie zlegitymizowany. być może jest to zapisane w testamencie Robba który gdzieś się zawieruszył po czerwonych godach
  • Odpowiedz
@fukboi: Teraz musza się hajtnąć jako że Targaryenowie zawsze zawierali małżeństwa między sobą, a oni to ostatni przedstawiciele rodu. W sumie saga nazywa się Pieśń lodu i ognia. Daenerys to ogień, Jon lód. Z drugiej strony to Jon jest zrodzony z ognia i lodu jako potomek Targeryanów i Starków. Ciekaw jestem co z tego będzie dalej. Jestem też ciekaw Varysa bo może on jeszcze namieszać. Niby drugoplanowa postać, ale wydaje
  • Odpowiedz
@lord_mln: ja stawiam na to że Danka i Jon będą ze sobą walczyć, ich sojusz i jeszcze nie daj boże małżeństwo byłoby sztampą jak z bajki disneya. czytałeś książki? bo jeśli nie, to Varys bardzo ostro namiesza, również w planach Dany, ale ten wątek został wycięty i wygląda na to że zastąpią go tym z Dorne, bo w książce

• Odpowiedz