@salvador_w_dali: Oglądając tego więcej widzi się właśnie że brak jakiegokolwiek myślenia przez miłość/empatie, wszystko to tylko Jehowie smutno/Jehowa zadowolony. Szkoda tych dzieci ( ͡°ʖ̯͡°)
@Dpdp: Nie symbolem zła, tylko zalążkiem czegoś poważniejszego w przyszłości. Jeden papieros też nie jest symbolem raka płuc, ale bez pierwszego papierosa nie byłoby drugiego, setnego, tysięcznego i w efekcie choroby.
@Clermont: Ale zabawka dla dziecka? Przesada. Papieros to papieros, okultyzm to okultyzm, ale jeśli obejrze Władce Pierścieni to raczej nie zbliży mnie to do okultyzmu.
@Dpdp: A gdzie jest granica, powyżej której zwracanie uwagi nie byłoby już przesadą? Albo przy ilu paczkach papierosów byłbyś gotów powiedzieć: "Tyle to jeszcze nic złego. Doszukiwanie się tu problemu to przesada"?
@Clermont: Nie przy paczkach, po prostu przy papierosach palonych jakkolwiek regularnie uznałbym że to szkodliwe. A problem z okultyzmem zaczyna się gdy chcesz świadomie brać w tym udział, jakoś działać.
@Clermont: ale przesadzonych analogii mających na celu szantaż emocjonalny to ty się wystrzegaj. Porównanie do papierosów jest nieuczciwe.
Papierosy mają realny, zbadany wpływ na organizm człowieka, ścieżka przyczynowo-skutkowa czynności palenia jest jasna.
To, że ty tam widzisz okultyzm i związane z tym negatywne skutki nie oznacza, że dziecko postrzega swoje zachowanie ten sam sposób. Dla rozwijającego się dziecka świat jest pełen niezrozumiałych elementów, zabawą dziecko rozwija swoją wyobraźnie, testując mniej i
@Clermont: czy chodzenie podczas rozmyślania jest złe? Wyobraź sobie, że obcujesz w towarzystwie grupy ludzi, którzy uważają, że rozmyślać powinno się wyłącznie na siedząco, ponieważ w przeciwnym przypadku zaatakują cię demony. Widzisz absurd?
Powiedz mi jeszcze czy słuchanie współczesnej muzyki nie podpada pod okultyzm? Znasz zespół Joy Division, wokalista popełnił samobójstwo. Nie dostrzegasz niebezpieczeństw w słuchaniu ich muzyki? Nawet gdyby Curtis żył to ich teksty i muzyką są mocno emocjonalne i
@Dpdp: zawołaj proszę @Clermont, ma mnie na czarnej i nie dostanie powiadomienia, że do niego napisałem.
A gdzie jest granica, powyżej której zwracanie uwagi nie byłoby już przesadą?
@Clermont: napisz mi jeszcze gdzie jest granica pomiędzy słuchaniem muzyki zespołów potencjalnie nieszkodliwych a słuchaniem takich, których przekaz prowadzi do szatana? Czy teksty i muzyka zespołów złożonych z niereligijnych osób nie jest potencjalnie niebezpieczna dla wierzącego?
@Clermont: O papierosach wiadomo że są szkodliwe, natomiast związki filmu i zabawki z okultyzmem są mocno moim zdaniem przesadzone. Zdaje się że to dziecko jest tam przedstawiane jako około 7 letnie. Bawi się zabawką z lekką fantastyką, ma ochote wybrać się na fantastyczny film, film z elementami magicznymi, ale nie sądze by odbierało tą magie inaczej niż choćby mówiące zwierzęta, czy poruszające się pluszowe misie, to po prostu fantastyczny element urozmaicający
https://www.youtube.com/watch?v=Rj-4PAGmRcI&index=2&list=PLvMeqI7kJUcOEi8GSLc7WyCJgCmMFBj97
#jehowi #religia
#chrzescijanstwo czy #niechrzescijanstwo? #sekty?
A problem z okultyzmem zaczyna się gdy chcesz świadomie brać w tym udział, jakoś działać.
Papierosy mają realny, zbadany wpływ na organizm człowieka, ścieżka przyczynowo-skutkowa czynności palenia jest jasna.
To, że ty tam widzisz okultyzm i związane z tym negatywne skutki nie oznacza, że dziecko postrzega swoje zachowanie ten sam sposób. Dla rozwijającego się dziecka świat jest pełen niezrozumiałych elementów, zabawą dziecko rozwija swoją wyobraźnie, testując mniej i
Powiedz mi jeszcze czy słuchanie współczesnej muzyki nie podpada pod okultyzm? Znasz zespół Joy Division, wokalista popełnił samobójstwo. Nie dostrzegasz niebezpieczeństw w słuchaniu ich muzyki? Nawet gdyby Curtis żył to ich teksty i muzyką są mocno emocjonalne i
@Clermont: napisz mi jeszcze gdzie jest granica pomiędzy słuchaniem muzyki zespołów potencjalnie nieszkodliwych a słuchaniem takich, których przekaz prowadzi do szatana? Czy teksty i muzyka zespołów złożonych z niereligijnych osób nie jest potencjalnie niebezpieczna dla wierzącego?