@salvador_w_dali: Oglądając tego więcej widzi się właśnie że brak jakiegokolwiek myślenia przez miłość/empatie, wszystko to tylko Jehowie smutno/Jehowa zadowolony. Szkoda tych dzieci ( ͡°ʖ̯͡°)
@Dpdp: Nie symbolem zła, tylko zalążkiem czegoś poważniejszego w przyszłości. Jeden papieros też nie jest symbolem raka płuc, ale bez pierwszego papierosa nie byłoby drugiego, setnego, tysięcznego i w efekcie choroby.
@Clermont: Ale zabawka dla dziecka? Przesada. Papieros to papieros, okultyzm to okultyzm, ale jeśli obejrze Władce Pierścieni to raczej nie zbliży mnie to do okultyzmu.
@Dpdp: A gdzie jest granica, powyżej której zwracanie uwagi nie byłoby już przesadą? Albo przy ilu paczkach papierosów byłbyś gotów powiedzieć: "Tyle to jeszcze nic złego. Doszukiwanie się tu problemu to przesada"?
@Clermont: Nie przy paczkach, po prostu przy papierosach palonych jakkolwiek regularnie uznałbym że to szkodliwe. A problem z okultyzmem zaczyna się gdy chcesz świadomie brać w tym udział, jakoś działać.
@Clermont: ale przesadzonych analogii mających na celu szantaż emocjonalny to ty się wystrzegaj. Porównanie do papierosów jest nieuczciwe.
P-------y mają realny, zbadany wpływ na organizm człowieka, ścieżka przyczynowo-skutkowa czynności palenia jest jasna.
To, że ty tam widzisz okultyzm i związane z tym negatywne skutki nie oznacza, że dziecko postrzega swoje zachowanie ten sam sposób. Dla rozwijającego się dziecka świat jest pełen niezrozumiałych elementów, zabawą dziecko rozwija swoją wyobraźnie, testując mniej i bardziej
@Dpdp: zawołaj proszę @Clermont, ma mnie na czarnej i nie dostanie powiadomienia, że do niego napisałem.
A gdzie jest granica, powyżej której zwracanie uwagi nie byłoby już przesadą?
@Clermont: napisz mi jeszcze gdzie jest granica pomiędzy słuchaniem muzyki zespołów potencjalnie nieszkodliwych a słuchaniem takich, których przekaz prowadzi do szatana? Czy teksty i muzyka zespołów złożonych z niereligijnych osób nie jest potencjalnie niebezpieczna dla wierzącego?
@Clermont: O papierosach wiadomo że są szkodliwe, natomiast związki filmu i zabawki z okultyzmem są mocno moim zdaniem przesadzone. Zdaje się że to dziecko jest tam przedstawiane jako około 7 letnie. Bawi się zabawką z lekką fantastyką, ma ochote wybrać się na fantastyczny film, film z elementami magicznymi, ale nie sądze by odbierało tą magie inaczej niż choćby mówiące zwierzęta, czy poruszające się pluszowe misie, to po prostu fantastyczny element
Wykop tak linczuje "prezes" fundacji za to że się "zrobiła" a widać że babka serio się angażuje w pomoc tym dzieciakom. Nawet jeżeli zarabia 15k na tym to kto byłby w stanie psychicznie pracować w takim miejscu? #latwogang
Czasami wykopki wyśmiewają patriotyzm gospodarczy, ale zobaczcie na top 15 wpłat - same polskie firmy. Żadne DHLe, T-mobile czy Redbulle. Oni wpłacają na akcje u siebie.
https://www.youtube.com/watch?v=Rj-4PAGmRcI&index=2&list=PLvMeqI7kJUcOEi8GSLc7WyCJgCmMFBj97
#jehowi #religia
#chrzescijanstwo czy #niechrzescijanstwo? #sekty?
A problem z okultyzmem zaczyna się gdy chcesz świadomie brać w tym udział, jakoś działać.
P-------y mają realny, zbadany wpływ na organizm człowieka, ścieżka przyczynowo-skutkowa czynności palenia jest jasna.
To, że ty tam widzisz okultyzm i związane z tym negatywne skutki nie oznacza, że dziecko postrzega swoje zachowanie ten sam sposób. Dla rozwijającego się dziecka świat jest pełen niezrozumiałych elementów, zabawą dziecko rozwija swoją wyobraźnie, testując mniej i bardziej
@Clermont: napisz mi jeszcze gdzie jest granica pomiędzy słuchaniem muzyki zespołów potencjalnie nieszkodliwych a słuchaniem takich, których przekaz prowadzi do szatana? Czy teksty i muzyka zespołów złożonych z niereligijnych osób nie jest potencjalnie niebezpieczna dla wierzącego?