Wpis z mikrobloga

@grekzorba: polecam wyremontowanie klatki schodowej i powiedzenie, że 'pieniążki poszły na pokrycie kosztów obiadu w domu dla rodziny', dopiero po paru latach dodałam dwa do dwóch, że to się jakoś podejrzanie zbiegło w czasie. teraz, już jako w pełni dorosła osoba, lubię mamie wypominać, gdzie moje pieniądze z komunii, gdzie jakieś profity z tego, że nie musiałam mieć aparatu ortodontycznego! ale reaguje śmiechem, więc nie wiem, chyba się przedawnia :<
  • Odpowiedz
za kilka % mniej od ceny spot

@ab_bcd: no właśnie. Rozumiem, że chcemy na tym zarobić, right? Złoto nie jest wcale taką łał-super formą lokacji kapitału, w momencie kiedy będziemy chcieli te środki przekazać za kilka lat dziecku (a wspomniane przez wykopków bitcoiny, to już w ogóle śmiech na sali)
  • Odpowiedz
@lubie_jesc: wcale nie twierdzę że złoto po mimo swoich wielu zalet jest lepsze od np. obligacji korporacyjnych. Nie pisz tylko że może być problem z odsprzedażą bo to nieprawda. Wystarczy gdzieś na forum się ogłosić, że mamy do sprzedania uncje i w przeciągu kilku dni znajdzie się ktoś kto ją od nas odkupi po cenie spot. Nawet te kilka procent co by nas skasował dealer to przy inwestycji na ok.8-10
  • Odpowiedz
Wystarczy gdzieś na forum się ogłosić, że mamy do sprzedania uncje i w przeciągu kilku dni znajdzie się ktoś kto ją od nas odkupi po cenie spot

@ab_bcd: mamy widzę zupełnie odmienne postrzeganie frazy "swobodne upłynnienie aktywa" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz