Wpis z mikrobloga

teoria wielkiego wybuchu sama w sobie jest po części religią.

@JBFC: czyli... wszechświat nie rozszerzył się 1100 razy od czasów samej rekombinacji?
  • Odpowiedz
@lamator_3000: ohoho, ignorancja? Umiejętność czytania też spoko rzecz. Szczególnie ze zrozumieniem. Ten Twój trylobit nie wygląda na ruchawego. Są zwyczajnie rzeczy, które przeminęły i nie można im zrobić zdjęcia. Nie można też zaprzeczyć mimo to, że istniały.
  • Odpowiedz
Są zwyczajnie rzeczy, które przeminęły i nie można im zrobić zdjęcia. Nie można też zaprzeczyć mimo to, że istniały.

@Tutorzyc: Tylko że ta skamielina jest dowodem na istnienie trylobita, nie możesz zaprzeczyć że Trylobity nie istniały. A z religią...
  • Odpowiedz
@SystemHalted: Eh. Czytanie ze zrozumieniem. "Pic. or..."
Do tego się odnoszę. Co do religii... każda ma swoją historię, swoje cuda i swoich świętych, którzy rzeczywiście istnieli i da się to udowodnić. Nie zdjęciem, ale jak w przypadku trylobita na milion innych sposobów. O to mi cały czas chodzi. Religia to nie jest zwierzątko, które da się udowodnić lub nie. :)
  • Odpowiedz
@nieocenzurowany88:

To byłby gimboateizm gdyby zamieścił dopisek "I co głupie katole?"

@Tutorzyc: Tak, wiem czym są zabiegi językowe i nie widzę sensu uwydatniania czegoś co jest obecnie (częściowo) nieprawdziwe. Proszę przestań stawiać mnie na pozycji nieuka i ignoranta a siebie na
  • Odpowiedz
@jesse__pinkman: @some_ONE: @Zashi: @spiderbanan:

Ale Tomasz, jeden z Dwunastu, zwany Didymos, nie był razem z nimi, kiedy przyszedł Jezus. Inni więc uczniowie mówili do niego: „Widzieliśmy Pana!”.

Ale on rzekł do nich: „Jeżeli na rękach Jego nie zobaczę śladu gwoździ i nie włożę palca mego w miejsce gwoździ, i nie włożę ręki mojej do boku Jego, nie uwierzę”.

A po ośmiu dniach, kiedy uczniowie
  • Odpowiedz
@Aztek2201: Widzę, że próbujesz zrobić ze mnie durnia.

Tu była mowa o dowodach, więc zapytam jeszcze raz, jaka była idea wstawiania tego cytatu w kontekście dyskusji?
Że mam uwierzyć bo tak mówi jakiś wymyślona wypowiedź?
  • Odpowiedz