Wpis z mikrobloga

#

@prze-kac: @prze-kac: zgadza się bo dopiero to konto załozyłam ,do tej pory nie musiałam wspierać LWałęsy ale miarka się przebrała a tak a propos ,po słownictwie typu beka ,widzę,ze żółtodziób z pana wiec nam nie po drodze.
  • Odpowiedz
@lechwalesa: To czemu komunistów nie rozliczyłeś ? Czemu zrobiłeś zamach stanu na rząd Jana Olszewskiego ? Zamiast czerwonych wsadzać do więzień to z nimi wódę piłeś i taka prawda. Zamiast budować silną Polskę moi rodacy żyją w państwie po dziś dzień kontrolowanym przez nierozliczonych ubeków.
  • Odpowiedz
@waga2591: no miarka się przebrała jak w końcu są dowody na to i to niezbite że był tajnym współpracownikiem. Nie wiem czego tutaj bronić? Może dalej tego układu warszawskiego, no ale zależy pewnie to dużo od tego, czy ma się zdrowy pogląd na rzeczywistość. Jeżeli ktoś nie potrafi dostrzec nawet po tych teczkach, że Wałęsa był TW, to mamy do czynienia albo z kimś kto wychowywał się w rodzinie gdzie
  • Odpowiedz
@angie0103: nie sądzę, z tego co mówią współzałożyciele Solidarności, odradzali definitywnie ugadanie się przy okrągłym stole, czyli to co zrobili razem z Wałęsą Michnik Tusk Kaczyński i inni. Wg Solidarności Walczącej jeszcze pół roku i cały Układ Warszawski by upadł z wielkim hukiem. Teraz można dostrzec to że jednak zależało Wałęsie i bandzie na dogadaniu się z komunistami, żeby zataić swoje brudy i mieć do końca życia profity z tego
  • Odpowiedz
Nie znam niemieckiego, czytam hiszpańką:) wiesz co, nie mamy prawa ocwniać tamtych sytuacji. Moja rodzina cierpiała przez komunę, paskudne czasy. W latach 50tych zniszczyli mi dziadka. Lata 70-76 ... strzelali do ludzi, szykanowali. Ja go nie ocenię. Ocenieniam natomiast to co realnie miało wpływ na moje życie. Dlatego, dziękuję Wałęsie! Cyt Ciebie, Jeszcze pół roku i Układ Warszawski.... dowody, dowody, dowody????????? Popatrz na Ukrainę, ot gdzie byśmy byli...
  • Odpowiedz
Wyłapie pewnie mase minusów, ale nie śledze tematu i tylko jedno pytanie chodzi mi po głowie. Dlaczego te dokumenty nie mogą być podrobione? SB nie robiła takich "wałków" czy jak?
  • Odpowiedz
@prze-kac:mózg mam wyprany przez Mostowskich ,kim był Wałęsa my dawni opozycjonisci wiemy,wiec wiemy kogo bronimy i tyle w tym temacie! Żadne Cenckiewicze ,Gwiazdy I Morawieckie ,ani kwity nie zmieniają oceny ,ze Wałęsa był i będzie bohaterem-incydent z SB to incydent ,ale później była jasna strona mocy,takie incydenty z SB miało wielu ,takie było SB ,takie wtedy były czasy ,ale kto nie widział cel schlapanych krwia ,kto nie musiał brac udziału
  • Odpowiedz
@waga2591: Nie porównuj Kuklińskiego do wałesy. Akurat on działał dla dobra narodu a bolek dla własnej korzyści materialnej. Mimo że masz dowody że współpracował w sb czy to że cierpi na megalomanie to dalej brniesz w swoje kłamstwa.
  • Odpowiedz