Wpis z mikrobloga

@Korba112: Ja to w ogóle jestem od dłuższego czasu zdania, że w pewnym wieku powinny być ponowne egzaminy na prawo jazdy z testami psychologicznymi etc. Niejednokrotnie zdarzyło mi się mieć sytuacje niebezpieczne i bardzo niebezpieczne ze starszymi kierowcami, uratowała mnie tylko moja babska ostrożna jazda. A jak jeżdżę na rowerze po mieście to już nawet nie mówię.....
  • Odpowiedz
@Korba112: najlepsze jak zaczął "a jak robiłem prawo jazdy w " oni nie rozumieją że czasy się zmieniły i że ruch jest znacznie większy. nic tylko karac karac i karac. aż się nauczą
  • Odpowiedz
@Korba112: Policja wreszcie się zachowuje jakby miała pilnować bezpieczeństwa, a nie tylko włazi w dupę kierowcom, że oni rozumieją i w ogóle.
  • Odpowiedz
@Mhrok: Dokladnie! To było bardzo niebezpieczne miejsce, mały łuk i do tego na prawym jest buspas, gdy jechał nim autobus to na lewym pasie nie było nic widać. Wypadków było dość dużo, oczywiście ludzie buntowali się, że będą światła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mhrok: Zwróć tylko uwagę na to, kto pierwszy zatrzymał się aby przepuścić pieszych ( ͡° ͜ʖ ͡°) akcja zaplanowana, ale akurat takie akcje popieram. Czasami niestety robią podobne np. zwalniając bez przyczyny przed pasami (nikt nie czeka) żebyś ich wyprzedził - to już przegięcie.
  • Odpowiedz
@dybligliniaczek: Nie ważne czy zaplanowana czy nie - jedna zasada

NIE WIDZĘ TO NIE JADĘ

a on tutaj NIC nie widział i także popieram takie akcje, czasem zatrzymywanie to przed przejściem to przegięcie owszem, ale są takie ulice gdzie dobrze że tak robią bo są ciągle wypadki. Ostry sposób ale przynajmniej uczy ludzi.
  • Odpowiedz
@Andczej:
Żeby cokolwiek widzieć to trzeba chociaż w tamtą stronę patrzeć.
A on (i wielu innych kierowców) nie patrzył i nie wiedział, że a) samochody na prawych pasach się zatrzymały b) ma ograniczoną widoczność.
  • Odpowiedz
@Korba112: najgorszy rodzaj starszych ludzi: "HURR DURR, JESTEM STARSZY, CZEGO SIĘ CZEPIASZ? JA ŻEM PRAWO JAZDY W 62 ROKU ROBIŁ, A W 1529 BIŁEM TURKÓW POD WIEDNIEM! NIE OBCHODZI MNIE, ŻE NARAŻAM INNYCH NA ŚMIERĆ, JA MAM 1000ZŁ EMERYTURY I WSZYSTKO MI WOLNO".
  • Odpowiedz
@mistejk:

najgorsze, że on w ogóle nie widzi, co złego zrobił...

Bo on uważa, że tu tylko o pieniądze chodzi i władza go uciska tylko po to, żeby zarobić. Swoją drogą, może lepiej byłoby aby policjant miał władzę, by darować takiemu delikwentowi (ale z punktami i opisem zdarzenia), wziąć go na bok, poczekać aż ktoś się zatrzyma tam aby przepuścić pieszych i by może wreszcie do niego dotarło o co
  • Odpowiedz
@Korba112: policjant powinien isc z nim na te pasy i mu wytlumaczyc o co chodzi, bo dziad ewidentnie nie rozumie. Tak normalnie mu wytlumaczyc, a nie formulkami "czy zdaje pan sobie sprawe jakie wykroczenie...".
  • Odpowiedz