Wpis z mikrobloga

Odpaliłem RE: Village, chwilę pograłem i już mi się podoba.
Chyba nigdy nie czułem w grze takiego napięcia, strachu przed potworami i poczucia grozy jak w zadaniu przetrwania przed lykanami, na początku gry. Skurczybyki były wściekłe, przerażające i warczały.
Wkurza jedynie główna postać. Chłopu odgryźli palce, uczestniczył w wypadku, zabito mu żonę, nabito go na haki, oberwał ciosy potężnym młotem, wbijano mu jakieś kawałki metalu w ciało, a on dalej dyszy¯_(ツ)_/¯ i to dopiero początek gry..
#gry #komputery #horror
Zelu06 - Odpaliłem RE: Village, chwilę pograłem i już mi się podoba. 
Chyba nigdy nie...

źródło: temp_file9019780210857025206

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wkurza jedynie główna postać. Chłopu odgryźli palce, uczestniczył w wypadku, zabito mu żonę, nabito go na haki, oberwał ciosy potężnym młotem, wbijano mu jakieś kawałki metalu w ciało, a on dalej dyszy¯(ツ)/¯ i to dopiero początek gry..

@Zelu06: Cieżko cokolwiek napisać, żeby nie spoilerować

• Odpowiedz
@Zelu06: Village to bezpośredni sequel 7 i możesz nie zrozumieć niektórych wątków bez ogrania 7 wcześniej. O ile zwykle gry z tej serii nie są jakoś mocno powiązane z pozostałymi tak tutaj faktycznie obie gry stanowią zamkniętą historie. Póki nie zaszedłeś daleko to imo lepiej nadrobić siódemkę i potem zabrać się za Village.
  • Odpowiedz
@Zelu06: Początek rzeczywiście jest świetny tylko dość szybko postać zmienia się w terminatora wybijającego dziesiątki potworów bez najmniejszego problemu i napięcie znika. Mimo to grę ukończyłem 3 razy back-to-back.
  • Odpowiedz
@Zelu06: Jako ogromny fan residenta który o----l kilka razy każdą część - to właśnie 7 mogę wytypować jako najlepszego z całej serii i biorę za to pełną odpowiedzialność. Ogrywaj najpierw 7, bo Village nie wyłapiesz dużej części wątków. Jeśli grasz na PS4 (nie wiem na czym ogrywasz) to VR jest must have - dawno się tak dobrze nie bawiłem jak przy Biohazard na VR
  • Odpowiedz