Aktywne Wpisy

Tomek3322 +148

tommmekk +605
Pierwsze chodzenie po operacji o kulach
https://wykop.pl/wpis/79950141/wpis
Jest ciężko ale do przodu
https://wykop.pl/wpis/79950141/wpis
Jest ciężko ale do przodu
źródło: temp_file8750030891836499984
Pobierz

https://www.google.com/finance?q=SHA%3A000001&ei=1BePVrmBMc6eebDvvbgB
Jeśli bank centralny Chin zaprzestanie pompowania dodrukowanej waluty w giełdę, to wszystko się rozsypie jak domek z kart. Niezależnie od tego czy jest to dla kogoś powód do radości czy rozpaczy, niesamowicie mnie to zniechęca to sprzedaży moich BTC.
Pytanie do ludzi z #inwestycje, #inwestowanie i #ekonomia. Jeśli indeksy giełdowe na całym świecie lecą w dół, ceny większości surowców także, a wszystko (w skali światowej) może się pogrążyć jeszcze bardziej jeśli sytuacja na chińskiej giełdzie się nie poprawi, to czy wg ludzi nie popierających #bitcoin i #kryptowaluty na co dzień (aka przeciwników), dalej BTC jest bez sensu? Pytam ze szczerej ciekawości i chęci zdobywania wiedzy, bo na każdy spadek światowych indeksów (akcji/ETF'ów) BTC idzie w górę i nie potrafię znaleźć argumentu za sprzedażą tych bitcoinów, które już mam.
Inna waluta, która wtedy zyska. Powtórzę: jeślu nawet USD straci, to traci w relacji do CZEGOŚ. Np do chińskiego RMB. Więc przestajemy ufać dolarowi amerykanskiemu a zaczynamy ufac chinskiemu RMB. Zły rząd amerykanski zastępuje dobry rząd chiński :))
Źle rozumujesz, dlaczego ktoś miałby atakować takiego giganta jak paypal, po co jakies konsorcja merge mining poważnych instytucji PRZECIWKO paypalowi jeśli można się PRZYŁĄCZYĆ i zacząć kopać uczciwie, early adoptersi dostaja bardzo duży bonus to wynika z krzywej podaży.
Ależ oni to doskonale wiedzą że przy swojej sieci merchantów i obecnej żałośnie niskiej płynności na tym rynku mogliby spokojnie zrobić własną kryptowalutę. Zagadka
Ale ja nic takiego nie mówiłem, to byłaby osobna, neizależna sieć, tak jak każda osobna kryptowaluta których jest dziesiątki i które robią jacyś amatorzy bez kapitału i bez dostępu do merchantów. PayPal ma jedno i drugie. Ma miliony merchantów, ilu merchantów ma bitcoin? Nawet na pizzaportal nim nie zapłacę za pizzę a
Ja ci tylko tłumaczę że waluty fiducjarne będą trwać. To że w to nie wierzysz to jest twój problem, ja ci tylko wskazałem że jeśli przewidujesz krach to przez odpowiednie pozycje na kontraktach na pary walutowe oraz złoto możesz zamienić krach w dosłownie górę złota dla siebie (czy cokolwiek innego). Bitcoin to TAKA SAMA spekulacja jak krótkoterminowe kontrakty na forexie hehe roznica jest tylko taka ze nie ma płynnosci
Nie, nie wpięliby, tak jak wszyscy inni konkurenci bitcoina nie są przecież "wpięci" w sieć bitcoin. Nie rozumiem o co ci chodzi.
liczba nodów to jedno, hashrate to drugie, tak jak mówi Mentis, choćby dla samego funu jakaś większa chińska kopalnia zrobiła by udany atak 51% i jakiekolwiek zaufanie do tej krypto wynikające z obecności giganta u boku prysło by w mig. Inna kwestia że poprostu mogli użyć innego algo do kopania a najpewniej wprowadzili by taki czy inny POS który nie wymaga owych koparek jako tako.
Pizzaportal z tego co się
Współcześnie są techniki chwilowego mobilizowania ogromnych zasobów sieciowych (np używane do odpierania ataków DDoS na duże systemy) i taka firma jak PayPal ma to w małym paluszku więc nie sprzedawaj mi tu mongolskich teorii że by załatwił ich jakiś chinczyk z poczuciem humoru.
Poza tym wchodzi teoria gier. Taki Chinczyk rozumuje racjonalnie i wie to co ja napisałem powyżej. Więc teza że kierowałby się "funem" i trollował jest argumentem
@comrade: to prawda ale ludzie ich do tego zmuszą, nikt ich o zgodę nie będzie pytał bo nie potrzebujemy zgody od nikogo.
Co? Ja mówię o nowej kryptowalucie kopanej od zera. N-tej na liście, tyle że w odróznieniu od tych innych amatorów realizowanej przez kogoś kto może ją włączyć u milionów
Jeśli jest nowa podaż nowego łańcucha bloków to jak to "nic nie zmienia" ?
przy okazji
http://www.usatoday.com/story/money/markets/2016/01/08/stealth-bear-market-mauls-wall-street/78513444/