Aktywne Wpisy

Salido +474
Minął 73. (z 73) dzień wakacji.
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349
źródło: 1-433025-24
Pobierz
Taka tam uber ciekawostka na poniedziałek:
Identyczne siostry bliźniaczki Brittany i Briana 38 poślubiły identycznych braci bliźniaków Josha i Jeremy'ego w 2017 roku po spotkaniu na Festiwalu Dnia Bliźniąt. Po "czwartym małżeństwie" (quaternary marriage), terminem używanym do opisania identycznych bliźniąt poślubiających identyczne bliźnięta, obie pary urodziły chłopców w tym samym czasie w 2021 r., Które są uważane za czwartorzędne wielokrotności, co oznacza, że są pełnym genetycznym rodzeństwem od identycznych rodziców bliźniaków. Chociaż
Identyczne siostry bliźniaczki Brittany i Briana 38 poślubiły identycznych braci bliźniaków Josha i Jeremy'ego w 2017 roku po spotkaniu na Festiwalu Dnia Bliźniąt. Po "czwartym małżeństwie" (quaternary marriage), terminem używanym do opisania identycznych bliźniąt poślubiających identyczne bliźnięta, obie pary urodziły chłopców w tym samym czasie w 2021 r., Które są uważane za czwartorzędne wielokrotności, co oznacza, że są pełnym genetycznym rodzeństwem od identycznych rodziców bliźniaków. Chociaż

https://www.google.com/finance?q=SHA%3A000001&ei=1BePVrmBMc6eebDvvbgB
Jeśli bank centralny Chin zaprzestanie pompowania dodrukowanej waluty w giełdę, to wszystko się rozsypie jak domek z kart. Niezależnie od tego czy jest to dla kogoś powód do radości czy rozpaczy, niesamowicie mnie to zniechęca to sprzedaży moich BTC.
Pytanie do ludzi z #inwestycje, #inwestowanie i #ekonomia. Jeśli indeksy giełdowe na całym świecie lecą w dół, ceny większości surowców także, a wszystko (w skali światowej) może się pogrążyć jeszcze bardziej jeśli sytuacja na chińskiej giełdzie się nie poprawi, to czy wg ludzi nie popierających #bitcoin i #kryptowaluty na co dzień (aka przeciwników), dalej BTC jest bez sensu? Pytam ze szczerej ciekawości i chęci zdobywania wiedzy, bo na każdy spadek światowych indeksów (akcji/ETF'ów) BTC idzie w górę i nie potrafię znaleźć argumentu za sprzedażą tych bitcoinów, które już mam.
Punkt pierwszy: rozróżnij ideę środka płatniczego od konkretnej
Czynisz założenie że wszyscy uczestnicy rynku krypto jak jeden mąż użyją swojej mocy do ATAKU na jedną wybraną kryptowalutę (która zaczyna się wybijać) zamiast tą moc po
Zapoznaj się z idea money management. Ja inwestuję konserwatywnie, dywersyfikuję, nie wkładam dużo w jeden deal.
Mówisz o relacjach krypto a do krypto b czyli w sumie btc do 99.9% altcoinów. Wiara, wiara, implementacje techniczne dające bardziej lub mniej realne szanse na pójście inną drogą, bardziej mainstreamową lub bardziej anonimową niż btc, różne są koncepcje. Powiedzmy użyteczność niezastąpiona btc w darknecie kiedyś nie była fundamentem? Teraz ta użyteczność w pewnej części przechodzi na dashcoina który ma o wiele wspólnego z anonimowością niż ów bitek tudzież wszelkie cryptonoty.
Co do ataku. to tak nie działa tak jak Ci sie wydaję, poczytaj trochę o tym albo obejrzyj sobie filmik jeśli masz chwilkę
https://www.youtube.com/watch?v=bi2thGzzNSs
Zaakceptuj że możesz się mylić w pewnych kwestiach a nie na siłe
The RAND report goes one step further and suggests that governments should use advanced technical means to actively disrupt virtual currencies. That includes terrorist groups,
@comrade: Tak patrzą duże instytucje i inwestorzy. Przeciętnego Kowalskiego nie interesują stopy procentowe, jak sobie radzi gospodarka amerykańska vs chińska - większość ludzi ma o tych rzeczach raczej słabe pojęcie. Co naprawdę interesuje kowalskiego to praktyczna użyteczność tego czego używa jako środka płatniczego,
Przecież mozna zastosowac te same argumenty do BTC i powiedziec ze bitcoin jest banieczką pompowaną przez early adopterów i naiwniaków kosztem później wchodzących. A że był PIERWSZY no to banieczka trwa po prostu dłużej. Skonczy się jak kopanie przestanie być opłacalne. Argumenty które przedstawiłeś są OK ale ja nie widze racjonalnego powodu dlaczego stosować je do 99% implementacji kryptowalut a nie do całej IDEI obejmującej 100%
Jak na taki scam trzyma się twardo bo jeszcze ich nie ruszył od czasu wykopania ;)
Krypto waluty zaorają się same, patrz mój post powyżej
OK, może jest idealistą i wierzy w n-----------e systemu. Ale w takim razie po prostu poczekamy nieco dłużej i tyle.
Myślę że przeceniasz Kowalskiego :))) Kowalski owszem, weźmie każdą ilość bitcoinów ale zaraz zapyta ile PLNów za to może dostac.
Jutro spróbuje coś Ci jeszcze poopowiadać ale propo centralizacji kopania, ważna w sumie jest granica zbliżania się do 50% póki co rozkład wygląda tak największych pooli. https://bitcoinchain.com/pools. W przypadku zbliżania się jest zamykana rejestracja nowych tudzież inne działania są podejmowane w celu migracji minerów.
Propo btc jako zbawcy świata/świata finansowego mam troszkę odmienne zdanie niż większość
Nieważne czy jest scammerem czy idealistą, to nie zmienia mojego argumentu a tylko wyznacza czy bańka pęknie wcześniej (scammer) czy później (idealista).
Czy jeden taki pool to 1 podmiot? Jesli tak to przecież to jest całkowite samozaoranie powtarzanej tu w kółko idei
I doczekasz się. Ja natomiast nie doczekam się wyjaśnienia co kształtuje cenę kryptowaluty A do kryptowaluty B tj. jakie są realne fundamenty wyceny.