Aktywne Wpisy

Salido +474
Minął 73. (z 73) dzień wakacji.
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349
źródło: 1-433025-24
Pobierz
Taka tam uber ciekawostka na poniedziałek:
Identyczne siostry bliźniaczki Brittany i Briana 38 poślubiły identycznych braci bliźniaków Josha i Jeremy'ego w 2017 roku po spotkaniu na Festiwalu Dnia Bliźniąt. Po "czwartym małżeństwie" (quaternary marriage), terminem używanym do opisania identycznych bliźniąt poślubiających identyczne bliźnięta, obie pary urodziły chłopców w tym samym czasie w 2021 r., Które są uważane za czwartorzędne wielokrotności, co oznacza, że są pełnym genetycznym rodzeństwem od identycznych rodziców bliźniaków. Chociaż
Identyczne siostry bliźniaczki Brittany i Briana 38 poślubiły identycznych braci bliźniaków Josha i Jeremy'ego w 2017 roku po spotkaniu na Festiwalu Dnia Bliźniąt. Po "czwartym małżeństwie" (quaternary marriage), terminem używanym do opisania identycznych bliźniąt poślubiających identyczne bliźnięta, obie pary urodziły chłopców w tym samym czasie w 2021 r., Które są uważane za czwartorzędne wielokrotności, co oznacza, że są pełnym genetycznym rodzeństwem od identycznych rodziców bliźniaków. Chociaż

https://www.google.com/finance?q=SHA%3A000001&ei=1BePVrmBMc6eebDvvbgB
Jeśli bank centralny Chin zaprzestanie pompowania dodrukowanej waluty w giełdę, to wszystko się rozsypie jak domek z kart. Niezależnie od tego czy jest to dla kogoś powód do radości czy rozpaczy, niesamowicie mnie to zniechęca to sprzedaży moich BTC.
Pytanie do ludzi z #inwestycje, #inwestowanie i #ekonomia. Jeśli indeksy giełdowe na całym świecie lecą w dół, ceny większości surowców także, a wszystko (w skali światowej) może się pogrążyć jeszcze bardziej jeśli sytuacja na chińskiej giełdzie się nie poprawi, to czy wg ludzi nie popierających #bitcoin i #kryptowaluty na co dzień (aka przeciwników), dalej BTC jest bez sensu? Pytam ze szczerej ciekawości i chęci zdobywania wiedzy, bo na każdy spadek światowych indeksów (akcji/ETF'ów) BTC idzie w górę i nie potrafię znaleźć argumentu za sprzedażą tych bitcoinów, które już mam.
Atak 51% to nie atak ddos, to zupełnie inna kwestia.
@tutirutu: wy ciągle jeździcie i naprawiacie Fiata a my już przesiedliśmy się do Mercedesa :)
Komentarz usunięty przez moderatora
@mentis: Myślę, że za odpowiednią opłatą @comrade się chętnie z Tobą podzieli :P. Poza tym nikt tu nie twierdzi, że na bitcoinie nie idzie zarobić. Cały czas jest jedynie mowa, że kryptowaluty nie wyprą obecnych, bo są czysto spekulacyjne. Nie znaczy to, że
Wielka dyskusja się tutaj wywwiązała, nie przeczytałem w całości (troche tego dużo) więc odniosę się jedynie do twojego głównego posta (sorry jeśli powtórzę jakieś argumenty które padły już w dyskusji)
Polemizowałbym (w pewnym zakresie), ale o tym
@comrade:
ustawianie stóp procentowych przez bank centralny jest apogeum centralnego planowania gospodarki. Ktoś, kto sobie rości prawo do ustalania tej najważniejszej ceny w gospodarce całkowicie arbitralnie musi mieć nie lada tupet i przekonanie o własnej mentalnej zajebistości. Ben Bernanke nawet napisał o sobie książkę jak to samodzielnie uratował świat przed zagładą.
@tutirutu: na tym polega projekcja siły? http://gf24.pl/der-schwindel-deutsche-bank-zlamal-sankcje-wobec-rosji/
źródło: comment_YRs2K7gyOb9QmARBNwM41HdQdN8Oq02A.jpg
PobierzPowiedziałbym coś w stylu "patrz na FED i obserwuj podwyżkę stóp procentowych w USA" ale nie wiem czy uznasz to za zrozumiały tekst. Trochę trudno dyskutować o fundamentach z kimś kto z zasady nie wierzy w istotę światowego systemu finansowego i może zakwestionować absolutnie każdą taką prognozę.
sklepach? Uznał byś to za "mega zmiane" ?
To chyba już teraz jest możliwe, ale to nic nie zmienia z mojego pkt widzenia. Proponujesz żebym bitcoina traktował jak "twardą walutę" ale ja się pytam dlaczego nie mam tak traktować np dolara euro albo jak wolisz, chinskiego RMB (albo portfela takich walut). Ja ci potrafie powiedziec jakie czynniki fundamentlane, jaka geopolityka stoi za kazda z tych walut, i co moze kształtowac ich wzajemna relacje cenową. Natomiast ja mimo szczerych chęci nie potrafie powiedziec jakie czynniki fundamentlane stoja za relacja ceny kryptowaluty A do kryptowaluty B. Odpowiedź: "ilośc koparek i infrastruktury" jest odpowiedzią błędną bo myli przyczyny ze skutkami co wykazywałem. Odpowiedzia prawidłową jest "ilość wiary", bo z niej wynika dostawianie koparek i infry. Czyli czysta spekulacja, zero fundamentów, o czym piszę tu
Prognoza dla USD/PLN: w krótkim okresie trochę w górę, a w średnim okresie wróci do "swojego" poziomu 3.5. Czynnikiem będzie tez polityka rządu w PL i dyscyplina budzetowa. Wiele czynnikow.
W przypadku kryptowalut to prawie to samo, wymaga 'podstawienia' 51% swojej infrastruktury zeby mieszać w systemie. Duza firma majaca know-how w skalowalnych systemach widzac ze ktos atakuje moze szybko gwałtownie zwiekszyc zasoby i odeprzeć atak.
Chyba nie zdajesz sobie sprawy jaką infrastrukturę trzeba postawić, kompletnie, to jest już koszt idący w miliardy dolarów i jeszcze musisz gdzieś ASIC dostać w takiej ilości, a na aktualne kopalnie nie starcza mocy