Aktywne Wpisy
calban +803
#powodz
Pytanie do ekspertów, dlaczego nie używamy elektrycznych samochodów podczas akcji ratunkowej tylko stare Stary 266? Mam nadzieję że jak będzie podobna sytuacja w Krakowie czy Warszawie to do strefy czystego powietrza będą wpuszczane tylko elektryczne w takiej sytuacji.
Pytanie do ekspertów, dlaczego nie używamy elektrycznych samochodów podczas akcji ratunkowej tylko stare Stary 266? Mam nadzieję że jak będzie podobna sytuacja w Krakowie czy Warszawie to do strefy czystego powietrza będą wpuszczane tylko elektryczne w takiej sytuacji.
lorquu +496
#powodz No tak bo czasu było mało żeby s--------c…
wydaje mi się ze to jest o wiele lepsze ^^
Imho lepsze bo przywraca do obiegu fajniejsze słowo od nicponia acz równoznaczne...
@b0lec: U nas w Polsce mówi się "dupek".
a dupek po angielsku to może być asshole albo douchebag (amerykanie czasem skracają i mówią samo douche (a samo douche to natrysk,prysznic))
@b0lec: Tyle że żaden z tych terminów nie opowiada w pełni sensowi oryginału. A słowa "złodupiec" nie ma w języki polskim więc jaka to polonizacja?
co kto woli, to tylko moja propozycja :P
Nie ma to jak te polskie tłumaczenia filmów (zwłaszcza z lat 80.) gdzie np.: takie "none of your fucking business" było tłumaczone jako "nie twój zakichany interes", a "shit" i "fuck" jako "cholera" xD