Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +10
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Jarek_P +690
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Ponieważ podoba mi się inicjatywa świątecznej wykoppoczty, która niestety nie ruszyła postanowiłem sprezentować jakiemuś randomowi domowej roboty naleweczkę. Wysyłka w #polska na mój koszt. Smak do wyboru z puli zlanej już do butelek - w tym roku na warsztacie były: nalewka gruszkowa, nalewka rabarbarowa, nalewka porzeczkowa, nalewka agrestowa, nalewka czereśniowa, nalewka z dzikiej mięty. Załączam poglądowe #zdjecieposzkodowanegotrzymajacegoprzedmiot robione kotletem marki Nokia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Losowanie jutro koło 22 przez mirkorandom. + = los. Zielonki nie tym razem. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Pozdro no i tagi: #rozdajo #a-----l #nalewka
1. Wygrywasz #rozdajo na znanym portalu ze śmiesznymi obrazkami wypokpeel.
2. Podczas świąt w punkcie kulminacyjnym wyciągasz wygraną nalewkę.
3. Szwagier pijmy szybciej bo się ściemnia.
4. ????
5. Artykuł w lokalnej gazecie "tragedia podczas Bożego Narodzenia, rodzina zatruła się metanolem x ofiar x osoby w stanie ciężkim walczą o życie"
@archstanton: ze szwagrem nie takie rzeczy się robiło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ButtHurtAlert: coś czuję, że gruszka wyjdzie patrząc po popularności, więc będzie sprzedawać nowego właściciela ( ͡° ͜ʖ ͡°) a co
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/591980,produkcja_nalewek_nie_musi_byc_opodatkowana_akcyza.html
Mam możliwość wziąć od kolegi nalewkę, nie znam się na tam, ale nie chce oślepnąć, jest możliwość jakoś to sprawdzić ?
Napisz na PW co wybierasz oraz gdzie słać. Pozdrawiam.
Następną wrzucę zamiast zająca do koszyczka :)
@PiersiowkaPelnaZiol - nie mam pojęcia, pewnie mam dobrych kolegów :)