Wpis z mikrobloga

@lochfyne: 8 lat walki gimboprawactwa z po, układem okrągłego stołu, wsi, fbi i cia o wolność przez wrzucanie śmiesznych obrazków z kopacz i tuskiem, żeby teraz prokuratorzy ze stanu wojennego stanowili nowe prawo po nocach.

Piękne ()
  • Odpowiedz
@crab_nebula: To jak z dr Hazanem, co abortował to jego, wille się same nie zbudowały, ale jak wiatr zaczął inaczej wiać, to trzeba się dostosować. Nie mam nic do konformizmu, ale hipokryzji już nienawidzę...
  • Odpowiedz
@crab_nebula: swoją drogą - tak jakby samo wstąpienie do PZPR było głównym grzechem. Grzechem to było zostanie prokuratorem i oskarżanie opozycjonistów. To, że "przy okazji" taki "politycznie dyspozycyjny" prokurator wstąpił do PZPR to szczegół bo takie były czasy. To, że w PRL wybrał taką drogę zawodową i w stanie wojennym robił to co robił - to jest oburzające ;)
  • Odpowiedz
@Impresjonista: To samo co wyżej. Co ja ci drogi cumplu poradzę, że proste przytoczenie faktów z życiorysu tego pana odbierasz jako szkalowanie? Dobrze że teraz Andrzeja Kryże nie ma, bo też bym przytoczył pare faktów i znowu byś mnie oskarżał o szkalowanie...
  • Odpowiedz